Afbeelding

PolPijnacker: Jetzt geht es los!

Actueel 72 keer gelezen

UPDATE Pijnacker - Op het officiële twitteraccount 'PolPijnacker' van de politie van bureau Pijnacker-Nootdorp verscheen vanavond een aantal opmerkelijke tweets.

De tweets impliceerde dat er op het bureau aan de Nootdorpseweg een avondje gezellig voetbal werd gekeken. Onder andere "Jetzt geht's los!" en een Italiaanse leus kwamen voorbij op het account. Op internet werd met verbazing gereageerd op de tweets. Het is niet duidelijk hoe en door wie de tweets zijn geplaatst.

Inmiddels zijn de berichten verwijderd en meldt de politie wel degelijk, tijdens de EK-klapper Duitsland tegen Italië, in de wijken te hebben gesurveilleerd. Italië klopte vanavond overigens het favoriete Duitsland met twee goals.

Reactie Politie Haaglanden 
Wim Hoonhout, woordvoerder van politie Haaglanden reageert; "Sinds enige tijd hebben alle wijkbureaus en veel wijkagenten van Politie Haaglanden een twitteraccount geopend. Via dit account communiceren zij met hun lokale volgers op een laagdrempelige, snelle en directe manier. Dat gaat over het algemeen goed, soms minder. Het nadeel van twitter is dat het een snel medium is. Iets gepost is direct openbaar. Een groot voordeel is dat je met een klein berichtje al snel een groot bereik hebt. Vermissingen, inbraken maar ook overvallen lenen zich uitermate als onderwerp voor een twitterbericht. Tweets zoals die van donderdag juist weer niet. In een fase waarin je als korps leert omgaan met het gebruik van sociale media kan zoiets gebeuren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant