Afbeelding

Raad verontwaardigd over Visser

Actueel 88 keer gelezen

Pijnacker - Raadslid Geurt Visser heeft vanavond in een spoeddebat zijn excuus aangeboden voor de commotie die is ontstaan door berichten die hij sinds begin dit jaar anoniem op Social Media plaatste. Op initiatief van de VVD vond een debat plaats over de kwestie.

Politica Hanneke van de Gevel vertelde onder andere een berichtje via Twitter te hebben gekregen van Visser waarin ze was afgebeeld als een gebruikte maandverband. "Verder waren je berichten soms voor veel mensen pijnlijk." Peter Hennevanger van D66 gaf aan dat je 24 uur raadslid bent en je een discussie voert in het openbaar en niet anoniem. “Per ongeluk vind ik dan een beetje makkelijk”, zei Hennevanger in een reactie op de spijtbetuiging van Visser. De PvdA liet weten “erg teleurgesteld te zijn dat hij kennelijk zo weinig vertrouwen heeft in de democratie”.

Wie wind zaait, zal storm oogsten
Petra Graafland vroeg zich hardop af waarom Visser niet eerder is gestopt met de pesterijen. “Het ontketende namelijk een verontwaardiging.” Bob van der Deijl wees op zijn blog en Jef Burger van Leefbaar Pijnacker Nootdorp zei: “Wie wind zaait, zal storm oogsten”. De VVD benadrukte nog eens dat er aan het begin van de raad respect wordt uitgesproken jegens elkaar. VVD-er Van den Huij was ontzet over het feit dat Visser in eerdere gesprekken zelfs boos was geworden op de beschuldigingen dat hij achter het bewuste account zou zitten. “Sorry”, zei Visser, toen het hij laatste woord nam aan het einde van de vergadering.

Visser gaf deze week toe meer dan honderd tweets te hebben geplaatst onder een nepaccount, zogenaamd namens de lokale krant Telstar. Raadsleden, het college van B&W en verschillende inwoners uit de gemeente werden door hem op deze wijze getreiterd of onjuist geciteerd.

Eerder in opspraak
Toen politica Rita Verdonk uit Nootdorp in 2010 geen zetels meer binnenhaalde met haar landelijke partij Trots op Nederland, trok de fractie van het huidige GemeenteBelangen nog diezelfde avond de stekker uit de lokale tak. Rita noemde de actie van Geurt Visser en consorten destijds ‘een dolksteek in haar rug’.

In oktober vorig jaar ontstond er een rel toen Geurt Visser werd beticht van het lekken van informatie tegenover een journalist van het NRC. Hij werd op het kantoor bij de burgemeester ontboden en kreeg een waarschuwing. Zelf heeft hij altijd tegengesproken gevoelige informatie te hebben gelekt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant