Afbeelding

VVD wil spoeddebat affaire Visser

Actueel 174 keer gelezen

UPDATE Pijnacker - De lokale VVD-fractie roept vanavond de gemeenteraad op tot een zogenoemd interpellatiedebat, oftewel een spoeddebat over de handelswijze van raadslid Geurt Visser.

De voorman van GemeenteBelangen gaf deze week toe meer dan honderd tweets te hebben geplaatst onder een nepaccount, zogenaamd namens de lokale krant Telstar. Raadsleden, het college van B&W en verschillende inwoners uit de gemeente werden door hem op deze wijze getreiterd of onjuist geciteerd.

Visser gaf gisteren toe de impact daarvan te hebben onderschat. Het was in eerste instantie bedoeld om “het college te gallen”, zo zei hij. "Het was puur satire", vindt hij. De VVD-fractie wil vanavond onder andere weten of Visser zijn handelen in overeenstemming vindt met de spelregels waaraan een gemeenteraadslid zich heeft verbonden en of hij consequenties verbindt aan zijn handelen. Visser zegt overigens op persoonlijke titel te hebben gehandeld. Indien een meerderheid van de raad akkoord gaat met de aanvraag van het interpellatiedebat, wordt deze nog vanavond gevoerd in de raadszaal in Pijnacker. De vergadering is hier live te volgen.

Update 21.01 uur: Raad wil debat
Burgemeester Rik Buddenberg vindt de kwestie spoedeisend en wil gezien de actualiteit het debat voeren. Een meerderheid van de raad is het eens met deze beslissing. GemeenteBelangen probeerde tijdens een ruim half uur durende schorsing enkele raadsleden op andere gedachten te brengen. "Dit is een persoonlijke kwestie en hij biedt zijn excuus aan", zo zei Ina Mantjes-Schubart van GemeenteBelangen in een poging de boel te sussen. Na het vragenuurtje komt de zaak alsnog aan de orde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant