Afbeelding

TOCH BLAUWALG IN DOBBEPLAS

Actueel 74 keer gelezen

BREKEND Nootdorp - De afgelopen maanden zijn het Natuur- en Recreatieschap Dobbeplas en Hoogheemraadschap Delfland de strijd aangegaan met blauwalg.

Het Hoogheemraadschap Delfland heeft onder andere de baggerlaag op de bodem van de zwemplas verwijderd en met 'stuwen' het zwemgedeelte afgesloten. De operatie heeft tonnen gekost en werd eind mei officieel afgerond.

Opmerkelijk genoeg meldt de gemeente nu dat ondanks alle werkzaamheden in de Dobbeplas om de waterkwaliteit te verbeteren er helaas toch weer blauwalg is geconstateerd. De concentratie is dusdanig dat er zelfs een zwemverbod geldt. 

De gemeente laat in eerste reactie weten: "Dit is mogelijk omdat het namelijk een poos kan duren voordat de waterkwaliteit verbetert. Het kan mogelijk nog wel een jaar duren voordat de kwaliteit van het water optimaal is. Tot die tijd kan blauwalg dus voorkomen."

Ook in TelstarTV kwam de hele baggeroperatie vorige maand aan de orde. Ingrid ter Woorst van Hoogheemraadschap Delfland gaf toen aan dat de bron van blauwalg is aangepakt. Bekijk hier de beelden terug (vanaf 06.25 min.)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant