Afbeelding

GC1 van Oliveo Handbal veldkampioen

Sport 136 keer gelezen

Ridderkerk - Zaterdag 9 juni speelde Gemengd C1 van Oliveo Handbal de allesbeslissende wedstrijd tegen Saturnus ’72. Het was de laatste wedstrijd van het seizoen. Het team van coach Max Mulder had alle zes voorafgaande wedstrijden gewonnen. Saturnus had er vijf gewonnen en één gelijkgespeeld. Oliveo moest dus winnen of gelijkspelen om de kampioenstitel mee naar Pijnacker te kunnen nemen.

De snelle, goed ingespeelde ploeg van Saturnus moet het vooral hebben van jagen, de aanvalsopbouw onderscheppen en counteren op het doel. Tegenover deze lastige ploeg met rappe spelers stond GC1 van Oliveo dat beschikt over een taaie, stugge verdediging. Het heeft de minste doelpunten tegen in zowel de zaal- als de veldcompetitie en een achterstand motiveert het team om er nog nét ietsje harder tegenaan te gaan!

Saturnus kwam al héél snel op 1-0 door een onderschepping met een snelle uitbraak. Twee minuten later kreeg Oliveo een strafworp tegen, die keeper Jesse Grüne uitstekend stopte. Een rappe Ridderkerker jaste hem er in tweede instantie in, 2-0. Pas toen bleek de sterkte van Oliveo, zij lieten zich niet kisten. Het was al snel 2-1 door een mooie goal van Jort van den Heuvel en viif minuten voor rust maakte Oliveo de gelijkmaker.

De tweede helft was erg spannend voor het team en voor de meegereisde fanclub. Saturnus kwam na rust snel en succesvol uit de startblokken. Oliveo kon gelijk komen met 3-3, maar snel daarna maakte Saturnus het 4-3 met een strafworp. Tjerk Blom zette Oliveo op de voorsprong van 4-5. De strafworp daarna was voor de dappere Saturnuskeeper en Saturnus kwam na een geslaagde aanval op een kleine voorsprong. Oliveo moest echt vol aan de bak! Gelukkig rechtte het team opnieuw de rug en het maakte vijf minuten voor tijd de gelijkmaker, 6-6.
Na nog wat zenuwslopende minuten met gevaarlijke aanvallen over en weer, floot de overigens goed fluitende scheidsrechter af. De spelers waren zo geconcentreerd dat ze niet direct doorhadden wat er was gebeurd, maar het was echt waar: Gemengd C1 was kampioen!!

Kampioensfeestje
Na afloop deelde mentor Monique Lorist de welverdiende NHV-vaantjes uit. De voorzitter van Saturnus sprak het team heel sportief toe en daarna trakteerde Saturnus het team. Bij thuiskomst nam het team nogmaals felicitaties in ontvangst met een bordje patat en een drankje en bloemen voor coach Max. Het was een verdiende beloning voor een wedstrijd waarin het team hard heeft moeten werken voor het door iedereen zo vurig gewenste resultaat.

Oliveo GC1 heeft een goed seizoen achter de rug. Alle kinderen hebben enorm veel geleerd en zijn betere handballers geworden, dankzij de trainers Vincent en Monique Lorist, Richard Spies en Tim Koole!

De veldkampioenen: Julian van Nieukerke, Tjerk Blom, Tom Bieleman, Jonathan Mulder, Jort van den Heuvel, Jesse Grüne, Jacey Taal, Casper Hoelen, Britt van der Arend, Max Mulder, Elja Leijenhorst en Bibi Brand