Afbeelding

Ondernemersfonds een feit

Actueel 127 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Deze week hebben wethouder Van Haagen namens de gemeente Pijnacker-Nootdorp en de heer Van der Ploeg namens de Stichting Ondernemersfonds Pijnacker-Nootdorp het convenant Ondernemersfonds Pijnacker-Nootdorp ondertekend.

Met de oprichting van het fonds is een grote wens van het georganiseerde bedrijfsleven in Pijnacker-Nootdorp in vervulling gegaan. Met een verhoging van de OZB op niet-woningen faciliteert de gemeente het initiatief van ondernemers en wordt bijgedragen aan het verbeteren van het ondernemersklimaat in de gemeente. "Met het fonds kunnen collectieve belangen als promotie, veiligheid en de kwaliteit van de omgeving makkelijker worden bekostigd. Dit belang wordt onderschreven met het brede draagvlak voor het fonds, dat niet alleen bij bedrijven, maar ook in de non-profit sector wordt onderkend", zo meldt de gemeente.

Een speciaal opgerichte Stichting Ondernemersfonds Pijnacker-Nootdorp gaat over de verdeling van het fonds en de financiering van de activiteiten van de verenigingen en samenwerkingsverbanden. Er is een één op één relatie tussen de OZB-opbrengst per samenwerkingsgebied en het voor dat gebied beschikbare budget uit het fonds. Het bedrag aan extra OZB wordt namelijk volledig teruggegeven aan het fonds en besteed aan de doelgroep die het heeft ingebracht. In de stichting zijn alle sectoren, bedrijventerreinen en winkelcentra vertegenwoordigd.

"De beslissing over bestedingen uit het fonds wordt niet door de gemeente genomen maar is een zaak van het bestuur van het Ondernemersfonds zelf. Toch is er een aantal regels waaraan het fonds moet voldoen, zoals het overleggen van jaarstukken en het blijven binnen de grenzen van de wet. Deze regels worden vastgesteld in een convenant van de Stichting Ondernemersfonds Pijnacker-Nootdorp. De gemeente controleert of de stichting zich houdt aan de gemaakte afspraken. Het fonds is vooralsnog voor drie jaar ingesteld met ingang van 1 januari 2012 en wordt daarna geëvalueerd", aldus de gemeente.

Op de bijgaande foto ondertekenen wethouder Peter van Haagen van de gemeente en Ben van der Ploeg namens het Ondernemersfonds Pijnacker-Nootdorp het convenant Ondernemersfonds.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant