Afbeelding

Geurt Visser achter 'Telstar Offline'

Actueel 81 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Raadslid Geurt Visser heeft vanmiddag in een telefonisch gesprek met onze redactie toegegeven achter het fakeaccount 'Telstar Offline' te zitten. Visser is naast raadslid ook fractievoorzitter van oppositiepartij GemeenteBelangen.

Het nepaccount zorgde begin februari voor veel onrust. Raadsleden, het college van B&W en verschillende inwoners uit de gemeente werden getreiterd via het account of onjuist geciteerd. Visser gaf vanmiddag toe meer dan honderd tweets te hebben geplaatst en de impact daarvan te hebben onderschat. Het was in eerste instantie bedoeld om “het college te gallen”, zo zei hij. “Ik wilde dingen naar buiten gooien die stof tot nadenken gaven.”

Visser zegt op persoonlijke titel te hebben gehandeld en niet vanuit zijn raadslidpositie of fractievoorzitterschap: “Ik wilde een statement maken. Soms heb je nieuwtjes en die worden niet opgepakt. Het was puur satire. Sommigen vonden het leuk en anderen niet, maar het was nooit mijn bedoeling om personen te kwetsen.” Het bewuste account is vandaag door hemzelf nog uit de lucht gehaald.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant