Afbeelding

Truckertoneel speelt De Hobbit

Actueel 68 keer gelezen

VIDEO Pijnacker - De Hobbit is een avondvullend stuk (voor 14 jaar en ouder) over het epische avontuur van de hobbit Bilbo Balings. Het stuk is te zien op donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdag 14 juli in OJC de Trucker te Pijnacker, Stationsstraat 34, dat speciaal voor deze gelegenheid tot volwaardig theater is omgetoverd.

“In een hol onder de grond woonde een hobbit...” Deze woorden krabbelde J.R.R. Tolkien op het eindexamenblad van een van zijn studenten. Hij wist toen nog niet wat een hobbit precies was, laat staan dat deze beroemde woorden het begin zouden zijn van een geheel nieuw genre in de literatuur. Zonder deze achteloze krabbel geen Lord of the Rings, geen zingende Mr. Spock, geen Game of Thrones en we zwijgen over Harry Potter. Toneelgroep Ouwe Jongens, Krentebroob (OJK, het huisgezelschap van de Trucker) zal deze klassieker op eigen wijze op het podium brengen; magie, onzichtbaarheid en lengteverschil incluis.

Wat te verwachten? OJK biedt u inzicht in de ware toedracht van Bilbo’s vakantie. Draagt Gollem wel een lendedoek? Waar haalt Gandalf zijn vermeende toverkracht vandaan? En waarom spaart Sauron plastic zakjes? Deze komische, muzikale, absurde en acrobatische hobbit-hutspot geeft antwoord op al uw prangende vragen. U volgt onze kleine, blootsvoetse pijproker terwijl hij in de meest waanzinnige situaties belandt: trollen, spinnen en orcs worden bloederig bestreden, lichaamsdelen gaan verloren, adelaars worden bevlogen en scrota verorberd. Dit alles teneinde de draak Smaug te verslaan. Hoe dat afloopt? Dat zult u vanzelf kunnen zien, want OJK heeft het verhaal niet over twee delen uitgesponnen, maar in één hoog tempo varieté-show gepropt.

2012 is een jubileumjaar voor OJK. Precies tien jaar geleden zetten de eerste moedige Trucker-vrijwilligers hun onwennige stapjes voor het voetlicht. Uit het tienjarig repertoire zijn de hoogtepunten genomen en in De Hobbit verwerkt. Voor hen die weleens vaker kwamen kijken: uw favoriete personages passeren deze rauwe revue — het is letterlijk: Daarheen en Weer Terug. Als u het niet eerder aandurfde: het is duidelijk tijd. De voorstelling duurt ongeveer tweemaal een uur met een pauze tussendoor dus het is net als in de bios. Verder doen we niet aan interactie en u kunt met gerust hart in de stoel onderuit zakken. Wel eens gegniffeld om Monty Python? Of benieuwd hoe OJK dertien dwergen, een hobbit en een tovenaar op een piepklein podium perst? Komt dat zien!

Aanvang: 20:00. Zaal open: 19:30. Kaarten kosten 7,50 en zijn te koop in de Trucker (geopend op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond vanaf 21:00). Aanvang: 20:00. Zaal open: 19:30. Kaarten kosten 7,50 en zijn te koop in de Trucker (geopend op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond vanaf 21:00).

Meer informatie: www.krentebroob.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant