Afbeelding

Onderzoek onder Poolse arbeiders

Regio 200 keer gelezen

De Lier - Bijna de helft van de Poolse arbeidsmigranten (48 procent) vindt Nederland nog steeds een aantrekkelijk land om te werken. Dit blijkt uit onderzoek onder de uitzendkrachten van Holland Contracting, specialist op het gebied van werving en selectie van Poolse arbeidsmigranten.

"De waardering die werknemers wordt geboden voor de invulling van het werk wordt als één van de meest positieve aspecten van werken in Nederland genoemd", zo meldt de organisatie aan groot-westland.nl.

Volker van Vuurde, directeur van Holland Contracting: “Ik ben blij om te zien dat bijna de helft van de Poolse arbeidsmigranten nog graag in Nederland wil werken. Poolse arbeidsmigranten zijn van groot belang voor de invulling van arbeid in de tuinbouwsector. De maatschappelijke discussies over het vervangen van arbeidsmigranten door langdurig werklozen en het creëren van het beeld dat alle Polen overlast veroorzaken, zijn ontwikkelingen die Nederland voor arbeidsmigranten minder aantrekkelijk maakt. Ik ben daarom ook enigszins bezorgd. 40 procent van de Poolse respondenten geeft aan te twijfelen over het werken in Nederland en 12 procent overweegt vertrek naar een ander land in de EU. Om met name de concurrentiepositie van de Nederlandse tuinbouw goed te houden, is aandacht voor deze groep twijfelaars dan ook erg belangrijk.”

Uit eerder onderzoek bleek dat 94 procent van de Poolse arbeidsmigranten zich welkom voelt in Nederland. De recente discussies over de inzet van arbeidsmigranten in de Nederlandse tuinbouwsector worden ook in het thuisland nauwlettend gevolgd. Een deel van de Polen, 30 procent, dat in Nederland verblijft, werkt onder zijn of haar niveau. Het is een bevestiging dat Polen wel bereid zijn banen te accepteren die anderen in Nederland niet willen accepteren, zo schreef de site flexmarkt.nl eerder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant