Johan in de aanval. Foto: Mieke van Veen

Handbaldames spelen kampioenswedstrijd

Sport 74 keer gelezen

Schiedam - De heren van Oliveo Handbal hebben dinsdag 29 mei met een beperkte selectie een overwinning van 28-35 op DWS behaald in de laatste wedstrijd van de veldcompetitie. Dit was tevens de laatste wedstrijd van trainer/coach André de Waal bij Oliveo. Hij vertrekt na vijf succesvolle jaren naar de dames van Ventura.

Oliveo kwam goed uit de startblokken. De verdediging stond er onder leiding van keeper Bert Heemskerk en door de snelle, beweeglijke aanval stond Oliveo al gauw met 1-5 voor. Daarna kreeg het team van coach André meer moeite met het aanvalsspel van DWS dat tot 8-10 dichterbij kwam.

Het laatste deel van de eerste helft ging gelijk op en met rust stond Oliveo met 12-15 voor.
Ook de tweede helft was Oliveo de betere ploeg, maar het had toch moeite met enkele spelers van DWS. Bij Oliveo troffen echter alle spelers het net en Oliveo liep langzaam uit. Het was in de laatste fase nergens meer spannend en heel relaxed sloot Oliveo de wedstrijd af met 28-35. Coach André vergeleek de sfeer met die van een ‘zomeravondcompetitie’.

Met deze overwinning staat Heren 1 van Oliveo op de zesde plaats in de poule van zeven teams en hiermee degradeert het team op het veld naar de tweede klasse. Het eerste handbalteam komt in de zaal beter uit de verf.

Voor Team Ries dat deelneemt aan Alpe d’Huzes gooide het team door middel van een doelpuntenpot € 1.711,40 bij elkaar. Het team dat de berg opgaat, staat onder leiding van Roel de Jong. Zondag 10 juni neemt trainer/coach André de Waal officieel afscheid van Oliveo na de kampioenswedstrijd van Dames 1.

Bekerwedstrijden
Heren C1 bereikte onder leiding van trainer/coach Robert Boer de halve finale in de competitie om de felbegeerde Ruud Adema Bokaal. Quintus was woensdag 30 mei te sterk voor het team dat lekker meedraait in de eerste klasse. Het lukte Heren A1 vrijdagavond 1 juni de halve finale te winnen van EHC in een spannende wedstrijd die eindigde met 24-24. Pas in de verlenging overtroefde het team van Frank Koole de tegenstander met 26-24. Hiermee plaatst Heren A1 zich voor de finale.

Kampioenswedstrijd
De veldcompetitie nadert zijn einde en de beachcompetitie komt in zicht. Het damesteam van coach Bemmel heeft zich de laatste maanden succesvol naar boven opgewerkt. Het speelt zondag 10 juni om 13.20 uur de kampioenswedstrijd thuis tegen Wings 1.
Concurrent DIOS verloor zondag 3 juni onverwacht van Wings, de nummer drie in de poule, waardoor Dames 1 de kampioenstitel toch in zicht heeft. Bij winst op Wings is deze binnen. Het belooft zondag dus een spannende wedstrijd te worden. Publiek is meer dan welkom om het team dat tijdens het seizoen een flinke vooruitgang boekte aan te moedigen. Buiten de Dames kunnen nog enkele teams veldkampioen worden. Meer informatie via: www.oliveohandbal.nl.