Strafworpspecialist Kevin in actie. Foto: Mieke van Veen

Handbalheren in degradatiezone

Sport 170 keer gelezen

Pijnacker/Leidschendam - De heren van Oliveo Handbal hebben het afgelopen weekeinde uitstekend gepresteerd tijdens de dubbele confrontatie tegen EHC uit Leidschendam. In de wetenschap dat dubbele winst de enige sleutel was om eventueel een langer verblijf af te dwingen in de eerste klasse op het veld, liet de ploeg uit Pijnacker zich van zijn goede kant zien.

In het thuisduel op vrijdag 11 mei was Oliveo duidelijk een maatje te sterk voor EHC. Alleen tot 2-2 gingen de ploegen gelijk op, hierna lukte het de thuisploeg om snel op 8-4 voorsprong te komen. Hoewel EHC de verdediging van Oliveo nog weleens op het verkeerde been zette, was de ploeg vooral aanvallend goed op dreef. Er waren hoofdrollen weggelegd voor Kevin van der Hoeven en Mike van Bemmelen. EHC pikte zo nu en dan een doelpuntje mee, maar Oliveo liet zien wat de bedoeling was en bij rust leidde de ploeg van coach André de Waal met 23-16.

Even na de rust ontstond er het nodige tumult met als gevolg dat Wouter van de Coevering en coach De Waal konden vertrekken na een rode kaart. In ondertal moest Oliveo vervolgens toestaan dat EHC terug kon komen tot 23-19, maar hierna herpakte Oliveo zich goed en met flitsend aanvalsspel boekte het vervolgens een 38-25 zege.

Snelle return
Leidschendam - Zondag 13 mei speelden beide ploegen wederom tegen elkaar, maar dan in Leidschendam. Hoewel Oliveo ervan uitging dat het niet zo makkelijk zou gaan als de eerste confrontatie en er gewaakt moest worden voor gemakzucht, leek de ploeg hier toch enigszins last van te hebben. Oliveo begon te laks aan het duel en speelde een tempo te laag om het EHC echt moeilijk te maken. EHC profiteerde hier dankbaar van en kon rustig een voorsprong van 8-4 nemen, voordat Oliveo ‘wakker’ werd. Toen bij de ploeg uit Pijnacker het tempo omhoog ging en er wat voortvarender verdedigd werd, was het snel gedaan met de dadendrang van de ploeg uit Leidschendam. Wouter van de Coevering en cirkelspeler Roel de Jong wisten elkaar telkens goed te vinden. Al was de stand weer in evenwicht met 10-10, na een sterke laatste tien minuten leidde Oliveo bij rust met 14-22.

In de tweede helft zette Oliveo het goede spel aanvankelijk door; het kon verder uitlopen naar 18-28. Een tweede overwinning kon eigenlijk niet meer misgaan. EHC probeerde met een persoonlijke bewaking op topschutter Dennis van Bemmelen het spel van de bezoekers te ontregelen en hierin bleek de ploeg succesvol. Alleen hadden ze dit ook mede te danken aan de wijze waarop Oliveo het laatste kwartier speelde, want de ploeg uit Pijnacker geloofde het wel een beetje en de scherpte was er wel vanaf. Langzaam maar zeker sloop de thuisploeg dichterbij en het kwam met 32-35 nog akelig dicht in de buurt op het eind van de wedstrijd. Nadat Rutger Sliggers de 32-36 op het bord had laten aantekenen, bepaalde EHC de eindstand op 33-36. Oliveo is vier punten rijker. Dankzij dit resultaat is Oliveo even uit de gevarenzone, maar het team uit Pijnacker is nog lang niet zeker van handhaving in de hoogste veldcompetitie.

Zondag 20 mei speelt Dames 1 om 13.20 uur thuis tegen Conventus 1. Daarna speelt Heren 1 om 14.30 uur tegen HWC 1. Publiek is meer dan welkom de vlaggenschepen aan te moedigen in de laatste zware fase van de veldcompetitie op de gezellige accommodatie aan de Monnikenweg.