Afbeelding

Politie: Vandalen Nootdorp opgepakt

Actueel 44 keer gelezen

Nootdorp - De recherche van bureau Pijnacker-Nootdorp heeft na een uitgebreid onderzoek drie verdachten aanhouden op verdenking van betrokkenheid bij een grote reeks vernielingen eerder deze maand in Nootdorp. Dat meldt de politie donderdagochtend.

In de nacht van zaterdag 31 maart op zondag 1 april werden er in Nootdorp meerdere auto’s en tuinen vernield. Deze vernielingen vonden plaats in de Sportparkweg, Acaciadreef, Elzenhof, Berkenhof en Meidoornlaan. Al deze straten liggen in dezelfde wijk en nabij het sportcomplex van RKDEO. Bij het sportcomplex vond die avond en nacht een feest plaats. De politie sloot niet uit dat vertrekkende feestgangers verantwoordelijk waren voor deze vernielingen.

Bloedmonster
Van diverse auto’s werden meerdere banden lekgestoken. Vanuit tuinen werden tegels gepakt en met brokstukken van kapotgegooide tuintegels werden meerdere voorruiten van geparkeerde auto’s ingegooid. Ook werden er planten uit diverse tuinen gerukt. De vernielingen vonden vermoedelijk plaats tussen 03.00 uur en 04.00 uur. In totaal deden ruim twintig gedupeerden aangifte. De politie stelde bij één van de vernielde auto's een bloedmonster veilig.

"Helaas kwamen er omtrent deze openlijke geweldplegingen geen meldingen binnen bij de politie. De wijkagenten van Nootdorp gingen na het bekend worden van de reeks vernielingen actief op zoek naar informatie uit de wijk", vertelt een woordvoerder van Politie Haaglanden.

Meld Misdaad Anoniem
In de eerste week van april kreeg de politie enkele meldingen via Meld Misdaad Anoniem binnen, waarbij ook namen van vermoedelijke daders werd genoemd. Deze drie personen werden in eerste aanleg door de wijkagent bezocht. Uit één van die bezoeken bleek dat één van de jongeren (16) een verwonding aan zijn hand had. Hij kon geen aannemelijke verklaringen geven over de herkomst van deze verwonding.

Aanhoudingen
De recherche hield zaterdag 21 april deze verdachte aan en verhoorde hem. Hij bekende een deel van de vernielingen. Hierop hield de recherche dinsdag 24 april ook de één van de andere verdachten aan. Een dag later werd de 14-jarige jongen aangehouden. Hij bleek geen strafbare feiten te hebben gepleegd. De 16-jarige en de 18-jarige verdachten hebben hun aandeel toegegeven. "Beiden verklaren dat zij erg dronken waren en opgefokt waren, omdat de politie een feest op een Industrieterrein waar zij aanwezig waren, had beëindigd. De verdachten zijn in afwachting op het verdere verloop van de zaak in vrijheid gesteld", aldus de politie.

Geen relatie feest sportcomplex
Uit het onderzoek bleek dat de verdachten niet op het feest in het sportcomplex zijn geweest maar op een ander feest. Er is dan ook geen relatie tussen het feest op het sportcomplex en de reeks vernielingen in de wijk. De schade is aanzienlijk en loopt in de duizenden euro's. De verdachten verklaren bereid te zijn om de schade te willen betalen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant