Afbeelding

Directeur Avalex voorlopig naar huis

Actueel 42 keer gelezen

UPDATE De boekhouding van afvalverwerkingsbedrijf Avalex zou een puinhoop zijn en daarom willen de zes gemeenten die eigenaar van de onderneming zijn ingrijpen.

Leidschendam-Voorburg, Wassenaar, Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk zeggen dat het bedrijf de administratie totaal niet op orde heeft. Volgens voorlopige cijfers heeft het bedrijf in 2010 een verlies van zo'n 1,4 miljoen euro geleden. De cijfers van 2011 zijn nog niet bekend. Volgens een anonieme bron is er echter een tekort van bijna vier miljoen.

Directeur Peter Floor zit inmiddels thuis. "Om persoonlijke redenen", zo laat het bedrijf vandaag weten. Medewerkers van het bedrijf wijten de problemen aan een nieuwe automatiseringssysteem wat in 2008 is ingevoerd. De zes gemeenten hebben het toezicht verscherpt en eisen dat het bedrijf orde op zaken stelt. De problemen zouden geen gevolgen hebben voor het personeel op de vuilniswagen.

De zaak komt vanavond ongetwijfeld aan de orde tijdens de gemeenteraadsvergadering. Het hele gebeuren is live te volgen via onze website.

Update
Het pijnlijke dossier Avalexkomt vanavond niet in de raadsvergadering aan de orde. Vorige week is de Raad, in een besloten raadsvergadering, het rapport rondom Avalex inhoudelijk besproken. Deze avond was informatief en niet bedoeld om politiek te bedrijven. Om Avalex op de politieke agenda te zetten is gekozen om dit op de agenda van de Commissie Bestuur van 16 mei aanstaande te plaatsen. (MB)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant