Francine van der Jagt.
Francine van der Jagt.

Wethouder van der Jagt treedt af

Actueel 97 keer gelezen

BREKEND Pijnacker - GroenLinks-wethouder Francine van der Jagt heeft besloten om haar functie met onmiddellijke ingang neer te leggen. Zij heeft dit zojuist middels een brief aan de gemeenteraad bekend gemaakt.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft geblunderd bij het indienen van een aanvraag om geld los te krijgen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om de steeds groter wordende groep bijstandsgerechtigden te kunnen voorzien van een uitkering. Voor het jaar 2010 loopt de gemeente nu de Individuele Aanvullende Uitkering van 1,4 miljoen mis.

Vooral de oppositiepartijen pakten verantwoordelijke wethouder Francine van der Jagt in de commissievergadering Welzijn van donderdag 12 april hard aan. De fout is gemaakt door een ambtenaar, maar de wethouder is politiek verantwoordelijk.

"De wethouder is er achter gekomen dat zij de raad hierover wel naar eer en geweten, maar niet correct heeft geïnformeerd. Omdat zij grote waarde hecht aan het tijdig, volledig en juist informeren van de gemeenteraad, wil zij haar verantwoordelijkheid nemen en heeft daarom besloten haar ontslag in te dienen", zo meldt een woordvoerster. 

Om 17.00 uur zal er een persconferentie plaatsvinden op het gemeentekantoor in Pijnacker waar zij haar ontslag zal toelichten. Volgens onbevestigde berichten is ook het hoofd van Sociale Zaken tot nader order naar huis gestuurd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant