Afbeelding

Eerste puntverlies Avanti

Sport 124 keer gelezen

Pijnacker – Korfbalvereniging Avanti liep tegen het eerste puntverlies van dit veldseizoen aan. Tegenstander Sporting Delta wist een 17-17 gelijkspel uit het vuur te slepen nadat Avanti in de rust nog met 9-7 had voor gestaan.

Had Avanti in de uitwedstrijd nog eenvoudig van Sporting Delta gewonnen, deze middag ontliepen de ploegen elkaar weinig. De ploeg uit Dordrecht beschikt over veel lengte in de ploeg en gaat de duels niet uit de weg. In de korfzone ging het deze middag er dan ook veevuldig fors aan toe.

De tweede aanval van Avanti pakte, na de 1-1, gelijk de volle buit en binnen de minuut stond er 3-1 op het scorebord. Tot aan de 6-4 bleef het verschil twee. Avanti was minder scherp in de afronding dan de week ervoor. Waar vrije ballen meestal zekere doelpunten zijn, werd er nu weinig uit gescoord. Verdedigend werden er, net als tegen DSC, veel strafworpen en vrije ballen weggegeven. Sporting Delta kreeg maar liefst vijf strafworpen in de eerste helft waar er vier van benut werden. Naast de vier strafworpen scoorde Delta ook nog tweemaal uit een vrije bal. Na de 6-6 werd het via Stefan Hogervorst en Dé Post 8-6 en de ploegen gingen rusten met een 9-7 voorsprong voor Avanti.

Na de rust een sterke fase van Avanti waar doelpunten van Stefan Hogervorst, Babette Heijblom en Fenna Teunissen de stand op 12-7 brachten. In plaats van door te drukken zakte het tempo bij Avanti en via de 13-9 werd het binnen zes minuten toch weer gelijk. De ploeg uit Dordrecht ging nu ook van afstand scoren en een spannende slotfase brak aan. Na de 14-14 toch weer Avanti naar de 16-14 via Dé Post en Stefan Hogervorst maar net zo rap werd het weer 16-16. Stefan Hogervorst leek matchwinnaar te worden met zijn 17-16, echter in de laatste seconden scoorde Sporting Delta van afstand 17-17 en was het eerste puntverlies van Avanti een feit.

Avanti gaat nog steeds aan de leiding in de Overgangsklasse met drie punten voorsprong op naaste belager Oranje Wit uit Dordrecht. Doelpunten: Stefan Hogervorst (5), Dé Post (5), Fenna Teunissen (3), Maaike Hazenkamp, Babette Heijblom, David Post en Ronald Struijk.