Mike van Bemmelen is doorgebroken. Foto: Mieke van Veen

Handbalheren in de middenmoot

Sport 62 keer gelezen

Pijnacker - De herenselectie van Oliveo Handbal heeft zaterdag 31 maart de zaalcompetitie afgesloten met een 23-29 nederlaag tegen SOS/Kwieksport. De bezoekers uit Den Haag werden dankzij deze overwinning kampioen in de regionale klasse, terwijl Oliveo op een enigszins teleurstellende zesde plaats is geëindigd in de poule van twaalf. De ploeg uit Pijnacker ging voor een klassering bij de eerste vijf en leek aanvankelijk op een topnotering af te stevenen. Bij de jaarwisseling was Oliveo de trotse koploper met slechts één nederlaag. Hierna kwam er het verval; de ploeg kon het niveau van de eerste helft van de competitie bij lange na niet meer halen, met als gevolg dat er teveel onnodige nederlagen geleden werden.

Tegen Kwieksport kon Oliveo alleen de eerste vijf minuten in het spoor blijven tot 3-3. Hierna bleken de Hagenezen te sterk voor de soms machteloze aanval; ze konden de eerste helft al met een comfortabele 11-16 voorsprong afsluiten. Gedurende de tweede helft deed Oliveo het beter, maar het had niet de kwaliteit om het de bezoekers lastig te maken. Oliveo wist de schade beperkt te houden tot een verschil van zes treffers. Welp van de Week Roos Meijndert beleefde desondanks een fantastische avond. Aangezien SOS/Kwieksport het kampioensfeestje begon in de kantine van Oliveo was het daar ook nog een lange tijd goed toeven.

Handbalheren naar buiten
Barendrecht - Ook zondag 1 april was de ploeg actief, nu voor de veldcompetitie. Omdat het eerste duel tegen Savosa uit Barendrecht was afgelast, begon Oliveo al vroeg met de tweede helft van de veldcompetitie. Voor Oliveo staat er veel op het spel. De promovendus bevindt zich in de gevarenzone en moet elke wedstrijd aangrijpen om punten te vergaren. In Barendrecht leken de spelers de belangen te beseffen, want in de eerste twintig minuten heerste Oliveo. Dit resulteerde in een 7-11 voorsprong, maar Oliveo vergat het duel nog voor de rust te beslissen. In de resterende minuten kregen de bezoekers het niet voor elkaar te scoren, terwijl ze in de verdediging enigszins verslapten. Hierdoor kreeg het team van coach André de Waal alsnog de rekening gepresenteerd met een 12-11 achterstand bij rust. Ook gedurende de tweede helft was Oliveo aan de winnende hand, zij het minder overtuigend dan in het eerste bedrijf. De achterstand bij rust werd wel al snel omgezet in een voorsprong van 12-14, maar telkens kon de thuisploeg op gelijke hoogte komen. Via 18-18 en 24-24 lukte het de bezoekers om met nog enkele minuten op de klok op een 24-26 voorsprong te komen. Slordig spel en fouten gooiden roet in het eten, waardoor Savosa niet alleen op gelijke hoogte kon komen met 26-26, maar daarna ook het winnende punt kon aantekenen. Op het veld zal Heren 1 de komende weken dus nog flink aan de bak moeten om behoud in de eerste klasse veilig te stellen.

Komende activiteiten
Met de paasdagen spelen een aantal teams traditioneel op een toernooi in het buitenland. Na Italië, Tsjechië en Berlijn staat nu Hamburg op het programma. Heren 1 en 2, Dames 1 en Heren A hopen een goed resultaat te behalen op het internationale toernooi om de Hanse Cup.

HB1 en HA1 hebben afgelopen weekend goede resultaten behaald in de bekercompetitie; ze zijn door naar de volgende ronde. Op het spel staat de begeerde Ruud Adema Bokaal. Op 14, 21, 28 april en 12 mei is de basisschooljeugd welkom op de instuiven van 10.00-11.00 uur. Het veldseizoen begint op 14 april met het gezellige Zijlijntoernooi waar jong en oud aan mee kan doen. Team Ries bereidt intussen de Handbalmarathon voor die op 27/28 april op de accommodatie van Oliveo plaatsvindt. De organisatie zoekt nog enkele sponsoren. De gehele opbrengst is bedoeld om deelname van het team aan de Alpe d’Huzes mogelijk te maken ten behoeve van het KWF.