Avanti met het team van de week. Foto: Aleid Auwerda

Overwinning Avanti door sterk slot

Sport 123 keer gelezen

Pijnacker – Avanti heeft een 15-11 overwinning behaald op KVA uit Amstelveen. Na een 7-7 stand bij rust liep KVA uit naar 9-11 maar toen stokte de doelpuntenproductie. Avanti wist de korf wel te vinden en won verdiend met 15-11.

Tegenstander KVA had een zeer goed zaalseizoen achter de rug waarin het kampioen werd in de eerste klasse. De ploeg uit Amstelveen spoot ook uit de startblokken en voordat Avanti het besefte stond het met 0-3 achter. Pas na tien minuten viel het eerste doelpunt van Avanti. Ronald Struijk benutte een strafworp verdiend door David Post. Avanti zat onvoldoende scherp in de wedstrijd en na de 3-5 moest coach Steven Mijnsbergen zijn team weer in het gareel krijgen door een time-out te nemen. Dit had als resultaat dat via twee strafworpen van Dé Post de stand gelijk werd getrokken. Na de 5-6 miste Ronald Struijk nog een strafworp maar dankzij Fenna Teunissen werd het alsnog 6-6. De ploegen gingen rusten met een 7-7 stand.

Na de rust kwam Avanti voor het eerst op voorsprong via een benutte strafworp van Ronald Struijk. Het scoreverloop ging nog steeds gelijk op tot aan de 9-9. KVA sloeg vervolgens weer een gaatje naar de 9-11. Maar binnen de minuut waren het Stefan Hogervorst en Kitty van der Ende die de stand weer gelijk maakten. Coach Mijnsbergen bracht vervolgens Vincent van Beek in het veld voor Ronald Struijk. De wissel had direct effect want Vincent scoorde van afstand 12-11. En vier minuten later gevolgd door de 13-11 van Fenna Teunissen. Manon Ballings verving vervolgens Kitty van der Ende. KVA kwam het laatste kwartier van de wedstrijd niet meer tot scoren en daar maakte Avanti dankbaar gebruik van. Aanvoerder Dé Post bepaalde de eindstand op 15-11 via een vrije bal en een afstandsschot. Een moeizame eerste helft werd met hard werken in de tweede helft succesvol afgesloten. Eindstand 15-11.

Doelpunten: Dé Post (5), Fenna Teunissen (3), Stefan Hogervorst (2), Ronald Struijk (2), Vincent van Beek, Kitty van der Ende en Babette Heijblom.