Afbeelding

Media nuanceren bericht ‘Bangalijst’

Actueel 156 keer gelezen

Pijnacker - Zoals onze redactie vanmiddag al aangaf in het Radio 1 Journaal is er op dit moment geen enkele grond om aan te nemen dat het meisje, dat gisteren om het leven is gekomen, op een zogenoemde ‘Bangalijst’ zou staan.

Zowel de politie, de schooldirectie van het Stanislas College en het lokale jeugd- en jongerenwerk in Pijnacker, meldden eerder vandaag al dat er op dit moment geen aanwijzingen zijn voor een dergelijke lijst, waarop meisjes die lichtzinnig met seks omgaan worden geplaatst of er op geplaatst worden om ze te pesten. Problemen op school en in de privésfeer zouden Livia tot haar trieste daad hebben gebracht, zo zeggen vrienden van het meisje.

De landelijke editie van het Algemeen Dagblad plaatste gedurende de hele dag het artikel ‘Meisje uit Pijnacker pleegt zelfmoord 'om bangalijst’ bovenaan op de voorpagina van AD.nl dit naar aanleiding van geruchten op Social Media. Het bericht werd massaal overgenomen. Vanavond brengt de krant een nieuw bericht onder de kop: 'Bangalijst reden voor zelfmoord? Bullshit!'.

Wereldnieuws
Een jongen die vanmiddag een smakeloze grap op Twitter gooide over de zelfmoord van het meisje is opgepakt door de politie. Ook haalde de nationale recherche een nep-account van het slachtoffer binnen enkele uren uit de lucht. De aanhouding van de jongen was enige tijd World Wide Trending op het medium Twitter. Een zeer twijfelachtige eer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant