Afbeelding

VVD wil blocker zo snel mogelijk weg

Actueel 69 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De VVD-fractie in Pijnacker-Nootdorp heeft geen enkele boodschap aan een zogenaamd akoestisch onderzoek dat binnenkort wordt uitgevoerd op de Nieuwkoopseweg, want het verwijderen van de blocker wordt zo wederom gestagneerd. De VVD wil dat de blocker liefst nog vandaag zakt, zoals dat is afgesproken in het College.

In december 2011 heeft het College de gemaakte afspraak bekrachtigd om de blocker in de Nieuwkoopseweg met ingang van 9 februari 2012 definitief buiten werking te stellen. Dit verkeersbesluit wordt echter voorlopig toch niet uitgevoerd, zo blijkt.

Het College heeft de gemeenteraad namelijk een brief gestuurd met de mededeling dat eerst een akoestisch onderzoek uitgevoerd zal worden. “Dat zou een juridische vereiste zijn”, zegt Edo Haitsma van de VVD. Dit nieuwe punt kwam aan de orde tijdens de beroepsprocedure. De gemeente wil eerst de resultaten van dat onderzoek afwachten, alvorens het besluit uit te voeren. “De VVD-fractie is niet overtuigd van de noodzaak een onderzoek te moeten doen en wil geen verdere vertraging”, aldus Haitsma.

Eerder meldde het college dat er geen noodzaak meer is voor de blocker, omdat er immers een nieuw fietspad ligt in het Balijbos en fietsers nu veilig van Pijnacker naar Nootdorp kunnen fietsen. Bewoners zijn echter doodsbenauwd voor de verkeersdrukte die zal ontstaan en helemaal met het oog op het nieuwe bedrijventerrein Heron aan het einde van de weg. Bewoners zijn een procedure gestart om de blocker te behouden. 

Mocht er besloten worden de blocker alsnog te laten zakken, dan zal deze voorlopig niet volledig worden weggehaald, zo bleek al eerder uit een verklaring van het College, dat duidelijk een slag om de arm houdt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant