Foto: Jonathan de Bruin
Foto: Jonathan de Bruin

Verkeerde man opgepakt na overval

Actueel 50 keer gelezen

Nootdorp - De politie heeft zondagmorgen op de Kerkweg een man aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de overval op het wedkantoor in Nootdorp. Naar nu is gebleken heeft de man niets met de overval te maken.

Volgens ooggetuige werd de man hardhandig ingerekend en afgevoerd naar het bureau. “Uit onderzoek bleek later dat hij niets met de overval te maken had. Deze man is weer vrij”, meldt een woordvoerder van Politie Haaglanden.

Het Twister overvallenteam van Politie Haaglanden onderzoekt momenteel de overval op het wedkantoor in de Dorpsstraat en is op zoek naar getuigen. Twee onbekende mannen overvielen zondag 25 maart om 11.15 uur het winkeltje in de Dorpsstraat. Eén van de mannen bedreigde de aanwezige personen met een wapen, terwijl de ander op zoek ging naar geld. Het tweetal verliet vervolgens het pand met de buit en liep weg in de richting van het Oosteinde.

Burgernet
Rechercheurs van het Twisterteam en een speurhond waren snel ter plaatse en deden onderzoek in en rondom het pand. Een politiehelikopter werd ingezet en een burgernetactie werd gestart.

Signalement
Dader 1: Licht getinte man van ongeveer 30 jaar met zwart haar en netjes geschoren bakkebaarden. Hij droeg een groene sjaal voor zijn mond, een donkere broek, een grijs vest/jas met een rits en had donkere handschoenen aan. Hij sprak Nederlands en had een zwarte rugzak bij zich.
Dader 2: Blanke man van ongeveer 30 jaar met een Oost-Europees uiterlijk. Hij had een gezet postuur en een bol gezicht. Hij droeg een lichtkleurige broek en een donker grijs/blauw vest met op de voorzijde in grote witte letters ‘Nike’.

De politie is bereikbaar voor tips via het bekende nummer 0900-8844. Anoniem mag natuurlijk ook, dan bel je 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant