Inbreker krijgt twee jaar cel

Actueel 60 keer gelezen

Pijnacker - Een 20-jarige inwoner van Pijnacker is gisteren voor de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. Het Openbaar Ministerie had vier jaar cel geëist.

Een woordvoerster van het OM laat weten: “De verdachte is veroordeeld tot twee jaar celstraf waarvan nog eens twee jaar voorwaardelijk. Ook moet hij een boete van 25.000 euro betalen.” Een 17-jarige handlanger van de Pijnackernaar kreeg acht weken voorwaardelijke jeugddetentie opgelegd, zo schrijft het AD vandaag.

De man werd er van verdacht dat hij begin 2011 negen woninginbraken en een inbraak in een sporthal in Pijnacker heeft gepleegd. Daarnaast werd hij verdacht van een poging inbraak in een school, heling, witwassen, vernieling en diefstal van een snorfiets en een autogrill.

De inbraken vonden begin 2011 plaats in Pijnacker en Leidschendam. In Pijnacker met name in Klapwijk en in Leidschendam in de Nieuwstraat en de Oude Bleijk. Opvallend was dat toen de 20-jarige hoofdverdachte in Pijnacker woonde, de woninginbraken daar schrikbarend stegen. De angst en onrust in de buurt was groot. Buurtbewoners voelden zich niet veilig in hun omgeving. Toen de verdachte verhuisde naar Leidschendam, stegen de inbraken daar en namen de inbraken in Pijnacker af.

De officier van justitie rekende het de verdachte zeer aan dat hij geen oog had voor wat hij de slachtoffers van de inbraken aandeed. Zo beschrijft één van de slachtoffers dat zij nog steeds last heeft van de inbraak doordat ze onrustig slaapt en de kinderen bang zijn. Ook hadden gestolen sieraden een grote emotionele waarde, die een schadevergoeding niet goed kan maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant