Foto's Jonathan de Bruin
Foto's Jonathan de Bruin

Grote brand in Delftse woning

Regio 63 keer gelezen

FOTO'S Delft – In een woonhuis aan de Stalpaert van der Wieleweg in Delft heeft vanmiddag een zeer grote brand gewoed. Niemand raakte gewond.

Ook brandweerkorps Pijnacker-Nootdorp was ter plaatse voor de nodige assistentie. De schade aan de woning is enorm. "Totaal zijn zeven woningen ontruimd. De bewoonster en haar kind zijn uit voorzorg nagekeken in het ziekenhuis", meldt een woordvoerder aan Telstar Online.

De bewoonster ontdekte zelf de brand. Na een mislukte bluspoging is zij samen met haar kind naar buiten gegaan en heeft de 112 alarmcentrale gebeld. De hulpdiensten waren er snel. Het ambulance personeel besloot om de vrouw en het kind voor controle mee te nemen naar het ziekenhuis.

De brandweer trof bij aankomst een uitslaande brand aan. "Hierop werden direct extra voertuigen opgeroepen. Korte tijd daarna had ook de tweede verdieping vlam gevat en breidde de brand zich uit naar het schuine dak. Er ontstond hierbij een reële kans dat de naastgelegen woningen ook in brand zouden gaan", aldus de zegsman van Brandweer Haaglanden. Uiteindelijk lukte het om de brand terug te dingen en onder controle te krijgen. Het nablussen heeft nog enkele uren geduurd.

Beelden van Jonathan de Bruin hier

Video via District8.net

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant