Dylan Lorist debuteert succesvol. Foto: Mieke van Veen

Handbalheren weer geïnspireerd

Sport 50 keer gelezen

Pijnacker - De herenselectie van Oliveo Handbal heeft zaterdag 10 maart eindelijk weer eens de smaak van winst geproefd. In de thuishal werd ‘rode lantaarndrager’ Gemini 2 uit Zoetermeer met 35-26 verslagen.

Na vijf nederlagen op rij werd het ook wel weer eens een keer tijd dat de voormalige koploper van de Regionale klasse C een wedstrijd zou winnen. De bezoekers leken dan ook bij uitstek een geschikte tegenstander om dit te doen. Gedurende de eerste helft gingen de ploegen gelijk op en had Oliveo de handen vol aan de sterke opbouwrij. Zowel de linker- als rechteropbouwspeler waren een plaag voor de verdediging van Oliveo.

Aan het einde van de eerste helft kwam er een kentering in de wedstrijd door de tempoversnelling en een fellere dekking aan de zijde van het team van trainer/coach André de Waal. Vanaf een 11-13 stand werd de thuisploeg heer en meester. Oliveo ging de rust in met een voorsprong van 17-14.
Gedurende de tweede helft kwam Oliveo niet meer in de problemen. De angel was uit het spel van Gemini en Oliveo was de fittere ploeg. Oliveo wist dit echter pas in de laatste tien minuten tot uiting te brengen in de score.

Toen de thuisploeg een veilige marge had opgebouwd van zes treffers kreeg zaterdag jeugdspeler Dylan Lorist de mogelijkheid te debuteren voor het keurkorps, terwijl junior Koen Franke de plaats in nam van keeper Bert Heemskerk. Lorist wist zich gelijk te onderscheiden door tweemaal te scoren en hij ontving hiervoor een ovatie van het publiek. Welp van de Week Kimberly Meijndert had een fantastische avond, net als het publiek .

Wellicht biedt de 35-26 overwinning voldoende inspiratie om de laatste drie wedstrijden in de zaal succesvol door te komen en weet Oliveo zijn top-vijf klassering te behouden. Zaterdagavond 18 maart speelt Heren 1 de uitwedstrijd om 20.30 uur bij EHC in Leidschendam.

NL Doet en BALV
Vrijdag 16 en zaterdag 17 maart vindt er een opschoonactie plaats bij Oliveo. Het buitenveld wordt onder andere gereed gemaakt voor het veldseizoen. Op 21 maart vindt de Buitengewone Algmene Ledenvergadering plaats in de kantine vanaf 19.00 uur. Op de agenda staat onder andere nieuws over de nieuwe accommodatie in Keijzershof; wordt het kunstgras of asfalt? Meer via www.oliveohandbal.nl.