Mooie rentree van Jeanet Hogervorst. Foto: Vincent Lorist

Handbaldames geven statement af

Sport 66 keer gelezen

Pijnacker - De handbaldames van Oliveo hebben de club en de begeleiding bewezen er te staan als het nodig is. Zaterdagavond 10 maart zette het team van trainer/coach Henny van Bemmelen en begeleidster Monique Lorist een sterke wedstrijd neer tegen het gevaarlijke EHC uit Leidschendam dat direct titelkandidaat af is. Welp van de week Fleur Verschoor liet met haar doelpunt vóór het beginsignaal het goede voorbeeld zien.

Vooraf werd er nog huiverig gekeken naar EHC, omdat dit team de uitwedstrijd met 24-19 ruim gewonnen had en op slechts twee punten achterstand stond met de koppositie. Oliveo dat de laatste weken aan kop staat samen met Ventura is met een hele goede reeks bezig en was dan ook gebrand om het thuispubliek voor te schotelen waar ze de laatste weken mee bezig zijn. Zo werd er een mooi, snel, dynamisch, effectief en verrassend spelletje gespeeld. Het was er eentje waarbij het meeste klopte en de dames tevens het leuke spelletje tot een goed einde wisten te brengen. Waar tegen Ventura Inge van der Ende het team op sleeptouw nam, Anita van der Toolen vorige week liet zien dat ze nog niet afgeschreven diende te worden als keepster, zo was het vandaag Rianne van der Helm die het voortouw nam door de eerste vier doelpunten voor haar rekening te nemen. Vanaf dat moment ging de hele ploeg erin geloven en kwam de ene na de andere mooie actie tot stand. De snelle hoek van EHC kwam niet in haar spel, terwijl ze vorige wedstrijd zo gevaarlijk was. Met rust wist Oliveo EHC al te bedwingen met een ruime voorsprong van tien doelpunten, 16-6.

In de rust waarschuwde coach Bemmel er wel voor om net zo voortvarend te starten in de tweede helft, maar nu was het EHC dat tweemaal scoorde voordat Oliveo het net wist te vinden. Vanaf dat moment was het een gelopen wedstrijd en mede door het tempo hoog te houden kreeg EHC geen vat meer op de pot. Het was even schrikken toen keepster Danique van Lokven de bal in haar gezicht kreeg. Met een bloedneus verliet ze het veld. Keepster Anita stond weer haar mannetje in het doel en stopte drie strafworpen op rij. Met nog zeven minuten op de klok en een stand van 25-13 liet EHC het hoofd hangen. Oliveo maakte vijf punten op rij en wist dat de overwinning niet meer weggegeven kon worden.
Het team speelde zowel een goede eerste helft als een goede tweede helft en zo kwam het eigenlijk tot een gemakkelijke overwinning van 29-15. Het was genieten in een bolvolle zaal.
Scorers: Sophie de Jong 7, Shanna Némethy 6, Rianne van der Helm 5, Jeanet Hogervorst 4, Ingrid Bruinen 3, Inge van der Ende 3 en Monique van Winden 1

Nog meer goed nieuws
Toen ’s avonds het bericht kwam dat de sponsor een zoon heeft gekergen, was de vreugde nog groter. Dames 1 feliciteert de trouwe sponsor van Dames 1 met de nieuwe telg.

Kampioenswedstrijd
De handbaldames zetten een statement neer dat niemand hen meer van het kampioenschap af kan houden. Zondag 18 maart om 15.10 uur speelt Oliveo de uitwedstrijd tegen Verburch dat dit weekend overtuigend won van Ventura waardoor Oliveo nu alleen aan kop gaat. Publiek is meer dan welkom D1 aan te komen moedigen in Poeldijk. Meer via www.oliveohandbal.nl.