Vreugde bij de kampioentjes. Foto: Monique Lorist

Dames C2 handbalkampioen in de zaal

Sport 45 keer gelezen

Pijnacker - Zaterdag 10 maart was het zover, Dames C2 van Oliveo Handbal speelde de kampioenswedstrijd tegen concurrent Vires et Celeritas uit Gouda. Bij winst of gelijkspel was het kampioenschap voor Oliveo. Het kon dus nog alle kanten opgaan.

Sophie van Dames 1 was door de meiden uitgenodigd om de ‘Dame van de Week’ te zijn. Zij deed de warming-up mee en nam de eerste middenbal. Zichtbaar gespannen begonnen de meiden van de coaches Angelique van Rijn en Nancy Klompé aan de wedstrijd. Na een 1-0 voorsprong was er steeds een voorsprong voor Vires. De meiden konden niet echt in hun spel komen en lieten Vires teveel hun eigen spel spelen.

Met een ruststand van 4-6 voor Vires begon de tweede helft. Het in groten getale opgekomen publiek hield de adem in. Kon Oliveo het sterke aanvalsspel van de tegenstander ontregelen en zelf aanvallend meer gevaar stichten om de keepster te passeren?

Door goed spel kon Vires de voorsprong uitbreiden. Met nog zeven minuten te spelen was de stand 5-10. Door een omzetting in de verdediging ging het eindelijk lopen bij Oliveo. Het team zette een paar tandjes bij en kwam verrassend snel dichterbij. Na een aantal bloedstollende minuten was de eindstand 10-10 en daarmee was het kampioenschap binnen voor Oliveo.

Met vreugdetranen, mooie bloemen en dikke kussen werd het kampioenschap gevierd. Daarna konden Kirsten, Ansja, Anne, Naomi, Julie, Leonie, Lara, Tessa, Lisa, Indy, Julie, Eline, Angelique en Nancy genieten van lekkere patatjes. ’s Avonds werd deze feestelijke dag afgesloten op de bowlingbaan, omdat dit succesvolle team ook nog eens de meeste Grote Club Actieloten had verkocht.

GD1 ook zaalkampioen?
Op 17 maart speelt GD1 om 11.15 uur de kampioenswedstrijd thuis tegen Savosa. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart wordt tevens de accommodatie onder handen genomen onder leiding van de Commissie Vrijwilligerszaken. Deze opschoonactie is in het kader van NL Doet en wordt mogelijk gemaakt door subsidie van het Oranje Fonds.
In april zijn er instuiven voor basisschoolkinderen om kennis te maken met de handbalsport. Meer informatie via www.oliveohandbal.nl.