Rianne is onbereikbaar. Foto: Céline Lorist

Zwaar bevochten overwinning voor handbaldames

Sport 66 keer gelezen

De Lier - Zondagmiddag 4 maart speelde Dames 1 van Oliveo Handbal de returnwedstrijd tegen Odis. Ondanks dat dit team een middenmoter is, maakt Odis het de top-drie knap lastig. Ook voor Oliveo werd het nog een moeilijke klus. Het team van coach Van Bemmelen kwam in het begin niet in het spel en al gauw keek Oliveo tegen een achterstand aan. Beide vaste keepers van de dames waren afwezig, maar keepster Anita van der Toolen van Dames 2 stond een geweldige partij te keepen. Mede door haar verdiensten kon Oliveo de punten mee naar huis nemen.

Na vijf minuten scoorde Rianne van der Helm voor Oliveo, 2-1. Door een redding van keepster Anita en twee doelpunten op rij van Shanna Némethy, was de stand na ruim zeven minuten weer gelijk. Na een onderschepping van Lisette Ruigrok kon Sophie de Jong Oliveo voor het eerst op voorsprong brengen. Oliveo zat nog niet in het spel en hield de verdediging niet compact genoeg, waardoor Odis weer op voorsprong kon komen. Jeanet Hogervorst maakte het weer gelijk vanuit de hoek. Sophie benutte haar twee strafworpen. Aniek Markus had het zwaar te verduren, maar kon de stand toch gelijktrekken naar 9-9. Ook nu weer kwam Odis op voorsprong. Ester Reeuwijk maakte de gelijk- maker vanuit de hoek. Met nog vijf minuten op de klok stond Odis twee punten voor. Door sterk en afwisselend spel van Oliveo scoorden Ester, Sophie en Jeanet achterelkaar en was de ruststand 12-13 in het voordeel van Oliveo.

Dit was niet het spel dat coach Bemmel in gedachten had en dat kon iedereen beamen. Het zou toch niet zo zijn dat de punten in De Lier bleven! Oliveo begon de tweede helft goed. De eerste tien minuten waren zeer zeker voor keepster Anita. Koelbloedig weerhield zij vier strafworpen tot grote frustratie van Odis. Shanna, Monique van Winden en Ingrid Bruinen kwamen wel aan scoren toe en na tien minuten was het 12-16. Odis kwam knap terug. Na een kwartier spelen was de stand 15-16. Het doelpunt van Rianne zag er vanaf de zijkant heel simpel uit, wat kan die meid onverwacht hard uithalen. Het was wel te merken dat Odis fysiek óp aan het raken was. De overtredingen werden minder netjes. Met nog een paar minuten op de klok was het verschil twee punten. Er werd door beide partijen alleen nog gescoord uit strafworpen. De laatste redding was van keepster Anita, die met recht de speelster van de wedstrijd beschouwd kan worden. Met een eindstand van 18-20 was de overwinning voor Oliveo. Hiermee blijven de dames op de koppositie staan. Scorers: Sophie 6, Shanna 4, Jeanet 3, Rianne 2, Ester 2, Aniek 1, Monique 1 en Ingrid 1

Zaterdag 10 maart speelt Dames 1 om 19.00 uur thuis tegen EHC dat nu op de derde plek staat. Ventura ligt op de tweede positie. Het zal een nek-aan-nek-race worden tussen deze drie teams met als inzet het zaalkampioenschap tweede klasse. Publiek is meer dan welkom. Fleur Verschoor is Welp van de Week.
Zaterdagochtend spelen de meiden van de DC2 tegen Vires & Celeritas hun kampioenswedstrijd; een van de dames zal hierbij de ‘Dame van de Week’ zijn. Deze thuiswedstrijd begint om 9.40 uur.