De heren in de nieuwe reserveshirts van Milieu Express. Foto: Mieke van Veen

Handbalheren worstelen in Zeeland

Sport 64 keer gelezen

Zierikzee - De herenselectie van Oliveo Handbal heeft zondag 4 maart met 38-34 verloren van Delta Sport in een stevige, maar sportieve wedstrijd. In Zierikzee streden de bezoekers voor wat het waard was, maar de ploeg was niet bij machte om de in het begin opgelopen achterstand ongedaan te maken.

Zowel in het begin van de eerste als van de tweede helft was de thuisploeg te sterk voor de bezoekers. Delta Sport heeft een sterke opbouwrij en die was moeilijk af te stoppen. Aanvallend speelde Oliveo vooral in de eerste helft te solistisch, te voorspelbaar en het miste de nodige kansen. Dit resulteerde in een 9-3 voorsprong voor Delta Sport. Nadat Oliveo meer offensief ging verdedigen kon het de achterstand verkleinen tot 20-18 bij rust.

In de tweede helft waren de ploegen beter aan elkaar gewaagd. Oliveo keek weliswaar tegen een achterstand van vier doelpunten aan, maar bij iets meer scherpte in de passing en afronding had het team van trainer/coach André de Waal de mogelijkheden om langszij te komen. Dit gebeurde niet en de thuisploeg sloop weg naar een comfortabele voorsprong van 34-26.

Vanuit een 3:3-dekking kreeg Oliveo weer grip op het spel en het kwam in de slotfase toch nog dichterbij. Verder dan 37-34 kwam de ploeg uit Pijnacker echter niet en zo liep Oliveo alweer tegen zijn vijfde achtereenvolgende nederlaag aan. Oliveo worstelde en kwam helaas net niet boven. Delta Sport heeft zich na het verlies uit tegen Oliveo herpakt en is een bijna ontembare Zeeuwse horde geworden voor menig handbalteam in de regio. Het team is uitgeroepen tot Sportploeg van Schouwen-Duiveland.

Zaterdag 10 maart speelt Heren 1 om 20.30 uur thuis tegen hekkensluiter Gemini 2 uit Zoetermeer. Beide teams zullen gebrand zijn op punten. Kimberley Meijndert is Welp van de Week.