Ester Reeuwijk in de verdediging. Foto: Vincent Lorist

Handbaldames pakken koppositie

Sport 51 keer gelezen

Pijnacker - Het heeft altijd wel wat, de derby tegen TOGB 1. Zaterdagavond 25 februari kwamen de buren uit Berkel op bezoek. De uitwedstrijd was met elf doelpunten verschil gewonnen, maar toch kon Oliveo zich de wedstrijd van vorig seizoen nog herinneren waarin het ruim voor stond met rust en eindigde met een gelijkspel. Dat moest en zou dit keer niet gebeuren. Elk punt is belangrijk voor D1 om nog mee te kunnen dingen naar het kampioenschap.

Met de overwinning van vorige week nog vers in het geheugen, begon Oliveo misschien wel iets té voortvarend. Het was TOGB dat de openingstreffer maakte, al snel gevolgd door de gelijkmaker van Sophie de Jong. Daarna lukte het beide partijen hun strafworpen te benutten. Na treffers van Ingrid Bruinen en Rianne van der Helm en een fraaie redding van keepster Lisa Loomans kwam Oliveo op voorsprong en deze zou alleen nog maar groter worden. Sophie benutte haar twee strafworpen. Jeanet Hogervorst maakte na een lange blessuretijd een goede rentree in Dames 1; ze maakte de laatste twee punten van de eerste helft. De ene mooi ingelopen vanuit de hoek en de andere vanuit een break out. Hiermee werd de ruststand 11-8.

Het was niet het niveau van vorige week. Oliveo moest het spel slimmer en vooral sneller spelen. TOGB had het beste van hun spel al laten zien en was op. Oliveo kende een heel andere start in de tweede helft. Binnen een minuut kwam Ingrid Bruinen tot scoren op aangeven van Sophie. Keepster Danique van Lokven stopte de bal waardoor Shanna Némethy met een snelle uitbraak kon scoren. Na ruim zeven minuten kwam TOGB pas tot scoren, maar de stand was toen al 16-9 door treffers van Shanna en Sophie. Oliveo trok de goede lijn door. Hierdoor kwam bijna iedereen aan scoren toe. Het spel van TOGB lukte niet meer, hun afstandsschoten werden óf geblokt door de verdedigers óf gestopt door de keepster. Oliveo liet de tweede helft zien dat het verdedigend goed zit en verraste TOGB aanvallend door vele variaties.

In negen minuten scoorden zes verschillende Oliveodames achtereen. Het lukte TOGB ook niet hun strafworp te benutten. In de laatste seconden maakte Rianne het laatste punt. Met een eindstand van 29-11 hadden de dames een geweldige tweede helft laten zien. Het was genieten voor Welp van de Week Britt de Kroon. Door een gelijkspel van de naaste concurrenten EHC en Ventura staan de Oliveodames nu aan kop. Zondag 3 maart om 14.20 uur staat Odis in De Lier op het uitprogramma.

Scorers: Shanna Némethy 7, Sophie de Jong 6, Ingrid Bruinen 5, Jeanet Hogervorst 4, Rianne van der Helm 3, Ester Reeuwijk 1, Monique van Winden 1, Inge van der Ende 1 en Laura Zuijdgeest 1.