Afbeelding

Duizenden euro's schade Buick

Actueel 63 keer gelezen

Pijnacker - Jean Paul Verwiel uit Pijnacker is boos over de vernielingen die zijn aangericht aan zijn Amerikaanse Bordeaux rode Buick Parc Avenue. De schade aan de auto die stond geparkeerd in de Stationsstraat loopt in de duizenden euro's. Zijn verhaal.

Bovenstaande auto is mijn eigendom, maar was voor een paar maanden uitgeleend aan Wouter van Luik, en Iris Veerma uit de Stationsstraat. Dit om de tijd te overbruggen omdat Iris een andere auto wilde kopen en haar oude auto al defect was. De auto stond dus geparkeerd op het pleintje achter de boekhandel. In de nacht van zaterdag op zondag 18 en 19 februari. Het betreft een Amerikaanse Bordeaux rode Buick Parc Avenue.

Hierover heen zijn dus aan de voetafdrukken te zien, drie verschillende mensen gelopen en aan de achterkant eraf gegleden. Dit te zien aan de modder op de auto en de sleepsporen van schoenen en jassen. Hier heb ik duidelijke foto’s van gemaakt. Dinsdag toen we dit opmerkten zijn we direct naar het politie bureau gegaan om aangifte te doen. We hebben het hele verhaal verteld wat we meegemaakt hebben en aangetroffen hebben. Hierop werd Wouter nog bijna bekeurd omdat hij geen legitimatie bij zich had, maar dat terzijde.

Naar mijn opmerking van moeten jullie nog wat foto’s maken van de schoenafdrukken werd gereageerd met het is hier geen CSI. We doen hier niets mee en heeft alleen nut als er op heterdaad iemand betrapt wordt. Ja meestal slaap ik om 3 a 4 uur in de nacht, dat is dus weinig kans. We hebben gevraagd of er meer schades gemeld waren die avond. Dat waren er, namelijk vernielingen aan auto’s zoals spiegels er af gebroken en ed. De vraag of er nog wat aan gedaan werd door de politie werd afgedaan met nee, dat doen we niet.

Als we zelf de mensen aanleverden met een bekentenis dan zou er wat aan gedaan kunnen worden. Ofwel; zoek het zelf uit. De totale schade aan onze auto bestaat uit diversen deuken in de motorkap en het dak. Een scheur in de voorruit. Een afgesloopt logo op de motorkap. En op de achterklep schuurkrassen van het zand. Totaal schadebedrag: 3546,20 euro.

Misschien zijn er getuigen of wel ouders die zich aangesproken voelen of hun kind erover gepraat heeft. Dat hoor ik graag natuurlijk. Ook als er meerdere mensen zijn met schade kunnen ze zich misschien melden als dan de daders gepakt worden de schade hierop verhaald kan worden. Het lijkt mij niet de bedoeling om zelf de jeugd op te wachten maar dit is volgens de politie eigenlijk wel nodig.

Jean Paul Verwiel, jverwiel@hotmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant