Na de workshop doken de vier talenten nog even in de ballenbak terwijl de overige aanwezigen hun stem uitbrachten.
Na de workshop doken de vier talenten nog even in de ballenbak terwijl de overige aanwezigen hun stem uitbrachten.

Jonge ondernemers bij Ipse de Bruggen

Actueel 164 keer gelezen

Oostland – Een groep van naar schatting tussen de veertig en vijftig jonge ondernemers van Jong VNO-NCW Oostland uit het Oostland was onlangs gast bij Ipse de Bruggen in Nootdorp. Deze organisatie verleent bijzondere zorg aan mensen met een handicap. Zij ondersteunen hen in het dagelijkse leven en het deelnemen aan de samenleving.

Het werd een actief bezoek waarbij de ondernemers niet alleen zelf aan de slag gingen, maar zich tevens lieten verrassen door zowel de bewoners van Ipse de Bruggen als de vele medewerkers en vrijwilligers.

Nadat men kennis had gemaakt en het een en ander had gehoord over de organisatie werd de grote groep in een aantal kleinere groepjes verdeeld. Met de bewoners ging men vervolgens naar de keuken, de werkplaats, de speelzaal en de manege op het terrein. Men luisterde, stroopte de mouwen op om mee te werken, maar er was ook grote pret bij spelletjes als sjoelen, kegelen en een duik in het ballenbad. De bewoners en bezoekers genoten zichtbaar van elkaar en de kennismaking.

Workshop met talenten
In het tweede deel van de bijeenkomst volgden de jonge ondernemers een interactieve workshop, verzorgd door Berkelaar Colin Ouwerling van MindGear Management & Advies. Tijdens deze workshop kregen de vier genomineerden voor de titel Business Talent Oostland 2012 een speciale rol. Na de schijnwerper gezet te hebben op een bepaald onderdeel van het ondernemen werden vier groepjes geformeerd met aan het hoofd een van de talenten. Dennis van der Kleij uit Delfgauw is drie jaar directeur/eigenaar van Velux Elektrotechniek een elektrotechnisch installatiebedrijf. Eléonore Hendriks is sinds 2007 mede eigenaar van het familiebedrijf Hendriks uit Berkel en Rodenrijs dat rode en groene paprika’s teelt. Ferry van Buijtene komt uit Pijnacker en is mede eigenaar van het bedrijf Support 015; actief in bedrijfsautomatisering. Mark van der Voort leidt de Berkelse vestiging van het familiebedrijf dat zonwering, terrasoverkapping of nieuwe kozijnen levert.

Punten te verdienen
Met elke stelling die Colin voorlegde en waar de groepjes zich over konden buigen werden punten toegekend in de presentatie. Men boog zich over het leiderschap, over hetgeen men het belangrijkste vond in het zakendoen, de grote en minder grote uitdagingen en de verschillende belangen binnen een bedrijf, maar ook hoe men de zaken aanpakt, want men heeft veelal met verschillende soorten mensen, stijlen, producten en belangen te maken binnen een en dezelfde onderneming. Hoe maak je het verschil als leider; zowel in kapitaal als op relationeel vlak en wie is je grote voorbeeld; het kwam allemaal aan bod, men formeerde samen een mening en presenteerde die vervolgens aan het publiek.
Aan het eind van de workshop mocht iedereen op een formulier aantekenen wie men die middag tijdens de workshop de beste van de vier vond. Ferry scoorde met zijn opmerking ‘Nu ik hier een middag bij Ipse de Bruggen ben geweest weet ik zeker dat ik een dag als vrijwilliger terug kom!’ en dat maakte hem mede tot winnaar van de middag met daar de tip aan toegevoegd er meerdere dagen van te maken.

Meerdere mogelijkheden
Gedurende het hele jaar zullen er meerdere mogelijkheden worden geboden om nader kennis te maken met de vier jonge talenten en een tussentijdse stem uit te brengen. Aan het eind van het jaar kan iedereen een stem uitbrengen op één van de Talenten (www.bto2012.nl), dus het wordt belangrijk ze beter te leren kennen.
De medewerkers en bewoners van Ipse de Bruggen lieten die dag reeds hun visitekaartje achter: met als afsluiting van de bijzondere dag een overheerlijk door henzelf gemaakt buffet voor alle deelnemers van Jong VNO NCW Oostland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant