Afbeelding

Moord Nootdorpse schokt rugbyclub

Actueel 146 keer gelezen

Nootdorp - Bij de Haagse rugbyvereniging HRC is geschokt gereageerd op de vondst van het 15-jarige vermoorde meisje in de Goudenregenstraat. De Nootdorpse Ximena Pieterse was lid van de sportclub.

HRC heeft vandaag een herdenkingsbijeenkomst voor het meisje gehouden. Daarbij waren zo'n honderd mensen waaronder haar ouders en broer aanwezig. Ook zij zijn actief bij de rugbyclub. Een voor vandaag geplande wedstrijd ging niet door. De vader heeft een korte emotionele toespraak gehouden.

De politie deed ook vandaag weer sporenonderzoek in de Goudenregenstraat. Een 25-jarige Hagenaar heeft zich zaterdag gemeld bij de politie. Zijn betrokkenheid bij de dood van het meisje wordt onderzocht. Vandaag wordt op haar lichaam sectie verricht om de precieze doodsoorzaak vast te stellen.

Slachtoffer vierde feestje met vrienden
 Ximena was vrijdagavond met vrienden op een feestje. Op een gegeven moment is Ximena vertrokken. Ze zou gaan slapen bij een vriendin in Den Haag, maar is daar nooit aangekomen, zo meldde een woordvoerder van de familie vanmiddag aan Den Haag FM.

Geschokte reacties
Op de Facebook-pagina van het meisje en een speciaal condoleanceregister staan geschokte reacties. "Zo een leuk meisje waarmee ik elke dag kom lachen, is uit ons leven verdwenen." en "Dit is echt het verschrikkelijkste bericht ooit. Ik ben er helemaal stuk van."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant