Afbeelding

PvdA wil opheldering legionellagevaar

Actueel 339 keer gelezen

Pijnacker - De PvdA Pijnacker-Nootdorp wil graag weten of er in onze gemeente sprake is van een veilige situatie met betrekking tot legionella en natte koeltorens. “Het potentieel gevaar van slecht onderhouden installaties voor de volksgezondheid is namelijk groot”, zo stelt de partij op haar website.

In de zomer van 2006 vond in Amsterdam een grootschalige legionellabesmetting plaats. Hierbij zijn drie mensen overleden en werden er dertig ziek. De bron bleek een slecht onderhouden natte koeltoren. Om dit soort incidenten in te toekomst te voorkomen, verplicht het ministerie alle koeltorens te registreren en inspecteren.

Uit de website van het Rijk blijkt dat onze gemeente heeft verzuimd het formulier in te sturen met daarop de inventarisatie en legionellamaatregelen en hiermee dus in gebreke is. Om duidelijkheid te krijgen over de situatie in onze gemeente stelt de PvdA schriftelijke vragen aan het College van B&W.

De legionairsziekte, veroorzaakt door infectie met de legionella bacterie, eist ieder jaar honderden slachtoffers wereldwijd. De legionella bacterie komt in de meeste gevallen voor in stilstaand water, zoals in luchtbehandelingskasten, koeltorens en waterleidingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant