Handbalheren afgetroefd

Sport 41 keer gelezen

Naaldwijk - De heren van Oliveo Handbal liepen zondag 12 februari een onnodige nederlaag op tegen Westlandia dat met 27-28 nét te sterk was voor de ploeg uit Pijnacker.

Na een goede eerste helft waarin Oliveo met soms flitsende combinaties door de verdediging van de thuisploeg heen sneed, speelde het de tweede helft te slap en met te weinig strijdvaardigheid om aanspraak te maken op de zege. Het team van trainer/coach André de Waal leidde bij rust met 12-15 en het had toen nog stevig grip op de wedstrijd.

Na de rust nam Westlandia de meeste initiatieven en het was te danken aan invaldoelman Silco Binkhorst dat Oliveo tot 18-18 aan de goede kant van de score bleef. Hierna ging de strijd gelijk op en Oliveo had voldoende mogelijkheden om de voorsprong terug te pakken. Het miste echter de scherpte en ook bij overtal lukte het niet om over het dode punt heen te komen. Westlandia troefde de bezoekers af op vechtlust en nam een 26-24 voorsprong. In de slotfase leek het Oliveo toch nog mee te zitten. Nadat eerst Steven van der Werff en Christian Haket het doel wisten te vinden, zorgde Kevin van der Hoeven voor een 26-27 voorsprong vanuit een strafworp. Wellicht vierde Oliveo te vroeg feest, want al snel lag de gelijkmaker bij de ploeg uit Pijnacker in het doel. Daarna voerde Oliveo de mid-uit te snel uit en het leed dodelijk balverlies, 27-28!

Zondag 12 februari won HWC uit Vlaardingen van koploper SOS/Kwieksport en zit daarmee het Haagse team op de hielen. Oliveo vecht de komende tijd voor behoud van de derde plek in de Regio.
Zaterdagavond 25 februari komt het Amsterdamse Aristos 1 op bezoek in de ballonhal. De wedstrijd begint om 20.30 uur en Kim Kegge is Welp van de Week.

Talentjes in de B-jeugd
Donderdag 16 februari speelt een selectie van Heren B onder leiding van René en Wilma van Steenbergen een oefenwedstrijd tegen het jongste selectieteam van de Afdeling Zuid-Holland waarin Nick Botermans, Jari Boer en Jeroen Markus van Oliveo een plekje veroverd hebben. Deze wedstrijd begint om 19.00 uur en wordt gespeeld in de ballonhal aan de Monnikenweg. Dit is een leuke gelegenheid voor geïnteresseerden om kennis te maken met handbal. Publiek is van harte welkom bij de wedstrijd van jong handbaltalent.