Handbaldames stomen op

Sport 25 keer gelezen

Vlaardingen - Zondagochtend 12 februari stond de wedstrijd tegen HWC 2 in Vlaardingen op het programma van de handbaldames uit Pijnacker. HWC wilde heel graag de punten pakken om zich te kunnen handhaven in de poule. De thuiswedstrijd had Oliveo eind november met 29-12 overtuigend gewonnen. Zo’n grote uitslag werd nu niet verwacht.

De Oliveodames moesten de eerste minuten even goed op gang komen; ze begonnen met een achterstand. Het doel werd niet gevonden, terwijl dit HWC wel lukte. Na vijf minuten scoorde Inge van der Ende, waarna Sophie de Jong tweemaal doel trof vanuit een strafworp. Het middenstuk ging gelijk op, zodat de stand na twintig minuten 7-7 was. Keepster Lisa Loomans stopte twee strafworpen. Het was goed Lisette Ruigrok na een lange blessuretijd weer terug in het veld te zien.

Shanna Némethy die op de cirkel altijd gevaarlijk is, werd daar erg kort gehouden. Achteraf bleek ook dat HWC speciaal op haar getraind had. Vooral de afstandsschutters Inge van der Ende en Rianne van der Helm maakten nu de punten. Met rust stond het 9-10.

Laura Zuijdgeest scoorde binnen een minuut in het begin van de tweede helft, maar HWC wist toch gelijk te komen. Na zeven minuten gespeeld te hebben, zorgden Sophie, Inge en Rianne er samen voor dat Oliveo uitliep naar 12-16. HWC was ook weer scherp en liet het verschil niet groter worden. Oliveo maakte het zichzelf nu te moeilijk. Gelukkig scoorde Monique van Winden nog een fraai punt vanuit de hoek. In de laatste tien minuten zette HWC nog een versnelling in, waarmee het team uit Vlaardingen erg dichtbij kwam. Met nog twee minuten op de klok maakte Aniek Markus de 19-21. HWC kreeg in de laatste minuut nog een strafworp. Het team van coach Van Bemmelen wist het hoofd koel te houden in het veld, terwijl de wissels op de bank met samengeknepen billen zaten. Bij het eindsignaal haalde Oliveo opgelucht adem; de eindstand was 20-21 en de felbegeerde punten gingen mee naar Pijnacker. De handbaldames hadden gedaan wat ze moesten doen.

Scorers: Sophie de Jong 6, Inge van der Ende 4, Rianne van der Helm 4, Aniek Markus 3, Shanna Némethy 2, Laura Zuijdgeest 1 en Monique van Winden 1. Zondag 19 februari speelt Dames 1 om 13.00 uur uit tegen het Schiedamse Ventura 2. Met Ventura op de tweede plaats en Oliveo op de derde belooft dit een spannende wedstrijd te worden. De thuiswedstrijd eind oktober is met slechts twee punten verschil verloren.