Afbeelding

Reactie Buddenberg op rapport jeugdzorg

Actueel 43 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Gemeenteraadslid Hanneke van de Gevel van Eerlijk Alternatief (EA) bood 30 januari jl. een rapport aan over jeugdzorg aan burgemeester Buddenberg. Onze burgemeester is namelijk tevens portefeuillehouder jeugdzorg van Stadsgewest Haaglanden. In het rapport van EA stonden een aantal kritische vragen.

Met het rapport ‘Kritisch voor kinderen’ beoogt EA een verbetering van de jeugdzorg. De vragen betreffen verschillende aspecten van de bedrijfsvoering van een aantal jeugdzorg organisaties in Haaglanden. Zo wil EA weten of de informatie over de wachtlijsten klopt, de bestuurder niet teveel verdient en of Buddenberg op de hoogte wordt gesteld van eventuele incidenten in de instellingen.

Reactie Buddenberg
Stadsgewest Haaglanden laat weten dat Buddenberg op deze vragen heldere en afdoende antwoorden heeft gegeven. Wel zeggen zij te betreuren dat in de vragen een zekere verdachtmaking verpakt zit. Buddenberg: ”Kritisch zijn ten opzichte van de jeugdzorg is prima. Wel moet genuanceerd worden gedacht over oplossingen voor problemen van kinderen. Vaak zijn problemen van kinderen in de jeugdzorg zo complex dat ervaring en deskundigheid nodig zijn om de situaties op een goede manier op te lossen. De jeugdzorg in Haaglanden doet het goed. Natuurlijk kijken we altijd waar het beter kan. Kritiek helpt daarbij, maar dan wel goed onderbouwd.”

Op de website van Eerlijk Alternatief zijn de antwoorden van de heer Buddenberg weergegeven. De partij laat weten positief gestemd te zijn dat de antwoorden al na twee weken zijn binnengekomen. Wel zegt de lokale partij te betreuren dat Buddenberg het plaatsen van kritische kanttekeningen als ‘verdachtmaking’ interpreteert. "De vragen zijn opgesteld naar aanleiding van signalen van diverse bronnen", aldus Van de Gevel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant