Het Ryck filiaal in Nootdorp Centrum heeft voldoende capaciteit.
Het Ryck filiaal in Nootdorp Centrum heeft voldoende capaciteit.

Ryck filiaal De Poort vandaag gesloten

Actueel 54 keer gelezen

Nootdorp - Vanaf vandaag is het niet meer mogelijk afval te brengen naar het Ryck filiaal De Poort in Nootdorp. Mensen die gebruik maakten van het filiaal kunnen nu terecht in Nootdorp Centrum.

"In de Koningin Julianastraat 12b is voldoende capaciteit om ook de stroom afval van De Poort te kunnen verwerken", laat de gemeente weten. Hiermee blijft er nog maar een filiaal over in Nootdorp. De ingang van het filliaal in het centrum van Nootdorp wordt verplaatst naar de voorzijde van de groengekleurde oude brandweerkazerne.

Groot succes
Ryck, de Nederlandse Recycle Bank, heeft op 17 september 2011 de deuren van zes filialen geopend in Pijnacker-Nootdorp. De inzamelmethode van Ryck is een groot succes. Inmiddels zijn er ca. 5.500 deelnemers in Pijnacker-Nootdorp die ruim 700.000 kilo gescheiden afval hebben gebracht naar de filialen. Hiermee hebben zij ruim 60.000 euro gespaard.

Projectleider Jørgen van Rijn liet onlangs aan onze redactie weten dat meerdere gemeenten binnen onze regio en daarbuiten geïnteresseerd zijn in het groene scheidingsproject. Een uitbreiding van het concept buiten de gemeentegrenzen ligt dus mogelijk in het verschiet. "We hebben al met meerdere gemeenten gesproken en ze zijn enthousiast", aldus Van Rijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant