Foto: Jonathan de Bruijn
Foto: Jonathan de Bruijn

Stroomuitval in deel Nootdorp door brand

Actueel 75 keer gelezen

Nootdorp - Aan het begin van de avond heeft een kleine brand gewoed in een elektriciteitshuisje aan de Vliestroom in Nootdorp. De brandweer rukte met toeters en bellen uit naar de zogeheten 'middenstroomunit'.

Naar verluidt was er sprake van een ontploffing en veel rookontwikkeling. Hierdoor is ook de elektriciteit in vijftig woningen in de omgeving uitgevallen. Eneco, Joulz en Stedin proberen het euvel te verhelpen, maar nog zonder succes.

UPDATE: De stroomstoring is inmiddels opgeschaald naar GRIP1. Dit in verband met het uitvallen van de verwarming in combinatie met de vrieskou. Er wordt nu overleg gepleegd over hoe de bewoners van de getroffen huishoudens de nacht gaan doorbrengen.

UPDATE 2: Meer huishoudens zijn getroffen door de stroomstoring. Netbeheerder Stedin heeft het over 125 huishoudens. Ondermeer huizen aan de Vliestroom, Robbergat, Rottermeroog en Lauwers moeten het zonder elektriciteit doen. De brandweer zet voornamelijk groot in, omdat in het getroffen gebied drie verzorgingshuizen van Ipse de Bruggen staan. 

UPDATE 3: Stedin is bezig met het aanleggen van een noodvoorziening. Ze verwachten dat dit twee of drie uur gaat duren. Als het te lang duurt, gaat men over tot het evacueren van de verzorgingshuizen.

UPDATE 4: Burgemeester Buddenberg laat via Twitter weten dat de hulpdiensten de problemen onder controle hebben.

UPDATE 5: De verzorgingshuizen van Ipse de Bruggen hoeven niet geëvacueerd te worden. Er zijn uit voorzorg extra dekens uitgedeeld. De GRIP-toestand is afgeschaald.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant