Afbeelding

Start herstel duiker Nieuwkoopseweg

Actueel 42 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Het Hoogheemraadschap van Delfland start morgen, woensdag 8 februari, met het vervangen van de duiker (verbindingsbuis) onder de Nieuwkoopseweg in Pijnacker.

Deze duiker ging half januari kapot waardoor water de lagergelegen polder in stroomde. Om zo min mogelijk schade aan de omgeving te veroorzaken, boort Delfland door de oude duiker en wordt er een nieuwe buis met een kleine diameter doorheen getrokken.

Als deze oplossing zonder tegenslagen wordt uitgevoerd, is de weg binnen een aantal weken weer volledig open voor alle verkeer. Deze maatregel herstelt de verbinding van het watersysteem in de laaggelegen polder, maar is door de kleine diameter niet voldoende. Later dit jaar volgt een aanvullende maatregel die de doorgang van het watersysteem in de polder volledig herstelt.

Verkeersstremming
Het deel van de Nieuwkoopseweg tussen huisnummer 9 en 11 blijft tijdens de werkzaamheden gestremd voor vrachtverkeer. Voor het overige verkeer is de weg toegankelijk. Na herstel van de duiker is ook vrachtverkeer weer toegestaan op de weg. Delfland probeert de overlast tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk beperken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant