De verdediging heeft het lastig. Foto: Mieke van Veen

Handbalheren in winterdip

Sport 59 keer gelezen

Pijnacker - De heren van Oliveo Handbal lijken het handbalspoor bijster te zijn. Zaterdagavond 4 februari was de ploeg in het thuisduel om de tweede plaats tegen het bezoekende HWC uit Vlaardingen slechts een schim van de succesvolle formatie van de eerste helft van de zaalcompetitie.

Beide ploegen hadden twintig punten behaald en de winnaar van het duel zou in het spoor van koploper SOS/Kwieksport uit Den Haag blijven. Het was voor Oliveo de laatste kans op een hoge eindnotering.

De uitwedstrijd begin november tegen de toenmalige favoriet voor de titel was met 24-26 in het voordeel van Oliveo beslist. HWC was zaterdag gebrand op eerherstel. Oliveo begon veel te slap aan de wedstrijd en voordat men het wist had het al zeven doelpunten om de oren, terwijl Oliveo aanvallend geen potten kon breken. Bij een stand van 0-7 was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Trainer/coach André de Waal probeerde met wissels het tij te keren, maar slaagde hier niet in. Via 4-13 eindigde de eerste helft in een desastreuze 8-19 stand.

Hoewel het team de tweede helft beter stand hield, haalde het ook nu niet zijn niveau. Slechts Steven van der Werff, Jan Robroeks en Mike van Bemmelen haalden een voldoende. Uiteindelijk bepaalde Danny Ruigrok de eindstand op 18-31 vanuit een strafworp. Welp van de Week Max IJszenga had ondanks het verlies toch genoten van zijn avondje bij het eerste.

Voor Oliveo is het nu belangrijk om niet verder af te glijden en te zorgen dat er de komende weken weer punten gehaald worden, anders kan het seizoen, dat zo mooi begon, toch uitlopen op een teleurstelling. Zondag 5 februari speelt de herenselectie om 15.00 uur uit tegen Westlandia in Naaldwijk. Westlandia op de vijfde plaats is zeker ook een stevige tegenstander die niet onderschat moet worden.