Ook tijdens de 12 inch-race zijn vrijwilligers actief.
Ook tijdens de 12 inch-race zijn vrijwilligers actief.

Voorlichtingsavond vrijwilligers- en evenementenverzekering

Actueel 36 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Is jouw organisatie wel voldoende of misschien zelfs teveel verzekerd? Sinds 2009 heeft de gemeente Pijnacker-Nootdorp voor het vrijwilligerswerk de collectieve vrijwilligersverzekering van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) afgesloten. De (uitgebreide) dekking van de verzekering roept echter vele vragen op bij de vrijwilligersorganisaties. Is onze organisatie voldoende verzekerd? Welke aanvullende verzekeringen zijn nodig/overbodig?

Zijn we misschien zelfs teveel verzekerd? Wanneer kan mijn vrijwilliger aanspraak maken op de verzekering? Bureau Vrijwilligerswerk biedt de mogelijkheid om al jullie vragen te stellen. Dinsdag 7 februari komt John van der Voordt van de Vereniging Nederlandse Gemeenten een voorlichting geven over de VNG vrijwilligersverzekering. Daarnaast zal hij vragen beantwoorden met betrekking tot deze verzekering. Naast de vrijwilligersverzekering zal John ook iets vertellen over de aanvullende evenementenverzekering. Deze verzekeringsmodule wordt op dit moment door de VNG ontwikkeld.

Bureau Vrijwilligerswerk heeft het voorstel bij de gemeente neergelegd om ook deze collectief via de VNG af te sluiten. Deze verzekering zou kunnen betekenen dat jouw organisatie bij de aanvraag van een vergunning altijd voor een evenement verzekerd is. Het is nog niet bekend of deze verzekering ook gratis door gemeente aangeboden zal worden. Vertegenwoordigers van vrijwilligersorganisaties en sportverenigingen zijn van harte welkom om deze avond bij te wonen.

Waar en waneer?
Datum: dinsdag 7 februari 2012; Aanvang: 19.30 uur; Plaats: De Schakelaar, Mr. Dr. Van den Helmlaan 11, 2641 DE Pijnacker.

Aanmelden
Aanmelden doe je hier! Bureau Vrijwilligerswerk zit tegenwoordig ook op Twitter, via @vrijwilligerspn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant