Afbeelding

Vader en zoon op inbrekerspad

Regio 25 keer gelezen

Ypenburg/Leidschenveen - Politieagenten hielden zaterdag 28 januari om 22.00 uur in de Leliekeverstraat in Leidschenveen twee Rotterdammers aan op verdenking van het plegen van meerdere woninginbraken, dat meldt de politie donderdagmorgen.

Politieagenten surveilleerden in burger specifiek gericht op woninginbrekers in de wijken van Ypenburg/Leidschenveen. Dit mede naar aanleiding van twee omvangrijke woninginbraken in Ypenburg waarbij een grote hoeveelheid sierraden waren weggenomen.

Het tweetal, 40 en 15 jaar, viel bij de agenten op omdat zij veel interesse hadden in geparkeerde voertuigen en woningen. Op het moment dat het tweetal weg wilde rijden, spraken agenten het tweetal, vader en zoon, aan. Zij konden niet verklaren wat zij in de wijk aan het doen waren waarna de agenten een onderzoek in de auto instelden. In het voertuig troffen agenten meerdere inbrekerswerktuigen aan. De twee werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Meerdere zaken
Bij de recherche bekende het tweetal een tiental woninginbraken, waaronder verschillende in regio Haaglanden. Het is nog niet bekend of er ook zaken uit Pijnacker-Nootdorp voorbij zijn gekomen. Opvallend was wel dat het duo een goed voorbereide werkwijze hanteerde en daarover onderlinge afspraken maakte. Uit het eerste onderzoek bleek dat het duo vermoedelijk verantwoordelijk kan worden gesteld voor veertien woninginbraken en evenzoveel pogingen. Het duo had daarbij vooral oog op nieuwbouwwijken in de regio maar vermoedelijk ook buiten Haaglanden. Vooralsnog kunnen beide verdachten niet worden gekoppeld aan de woninginbraken van vorige week in Ypenburg waarbij grote hoeveelheid sierraden werden weggenomen.

Hechtenis verlengd
De 40-jarige verdachte is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris die zijn hechtenis met 14 dagen verlengde. Zijn 15-jarige zoon is na verhoor heengezonden. Hij moet zich voor het onderzoek ter beschikking houden. Een datum waarop de 15-jarige voor de rechter moet komen is nog niet bekend.

Focus op inbraken
Politie Haaglanden zet extra capaciteit in om het aantal woninginbraken terug te dringen en de pakkans van woninginbrekers te verhogen. In de wijk Ypenburg-Leidschenvaan werd in 2010 ruim 126 keer ingebroken en in 2011 was dat 145 keer het geval. Het aantal pogingen steeg in de vergelijkbare periode van 67 naar 90.

TelstarTV
Ook in Pijnacker-Notodorp loopt het aantal inbraken de spuigaten uit. Aanstaande vrijdag is in TelstarTV een interview met de plaatsvervangend bureauchef van Pijnacker-Nootdorp te zien. Ook in Pijnacker-Nootdorp wordt intensiever gesurveilleerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant