TelstarTV volgde Fries Auke op Nootdorpse bodem.
TelstarTV volgde Fries Auke op Nootdorpse bodem.

Friezen brengen zakken afval naar Ryck

Actueel 64 keer gelezen

Pijnacker - Onder leiding van Auke Wassenaar, sympathisant van afvalovennee.net, zijn vanmorgen tientallen zakken met plastic afgeleverd bij de Recycle Bank in Nootdorp. Het afval wordt zodoende gered van de verbrandingsoven in Harlingen.

Omdat Friezen geen mogelijkheid wordt geboden om afval gescheiden in te leveren, koos noorderling Auke voor deze ludieke actie. Hij reed vanmorgen in alle vroegte met een bus vol oud plastic van Harlingen naar Nootdorp.

Het geld dat is opgehaald met de storting bij Ryck gaat naar het Wereld Natuur Fonds, zo vertelde Auke vandaag tegenover TelstarTV. De uitzending is aanstaande vrijdag te zien op Telstar Online.

Pijnacker-Nootdorp draait als enige gemeente een unieke afval-primeur in Nederland. "Ryck" heeft in onze gemeente zes filialen waar inwoners hun gescheiden afval kunnen inleveren. De inwoners die hun gescheiden afval inleveren krijgen het gewicht van hun afval in geld bijgeschreven via hun Ryckaart op hun digitale spaarrekening. Bij Ryck is al meer dan 700.000 kilo ingeleverd, goed voor bijna 65.000 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant