Afbeelding

Vestia: Geen gevolgen voor Ackershof

Actueel 83 keer gelezen

Pijnacker - De onzekere financiële positie van woningcorporatie Vestia heeft geen gevolgen voor de garantstelling van afname van woningen van bouwproject Ackershof II. Dat heeft Vestia vandaag bevestigd tegenover wethouder Peter van Haagen.

Van Haagen meldt aan Telstar Online dat hij vandaag sowieso een regulier overleg had met ontwikkelaar ABB en Vestia. “Ik heb de vraag gesteld of er door de situatie veranderingen zijn ontstaan in de afspraken en men heeft aangegeven dat daar op geen enkele manier sprake van is.” Dit betekent dat Vestia naar eigen zeggen garant blijft staan voor de afname van een tachtigtal woningen indien deze niet op de reguliere markt worden verkocht.

Maandag bleek dat Vestia in grote problemen is gekomen door het gebruik van rentebeleggingen. Banken eisen extra zekerheden van Vestia, de grootste woningcorporatie van Nederland, omdat de waarde van zogenoemde rente-derivaten zwaar negatief is geworden. Volgens het Het Financieele Dagblad (FD) hebben vijf grote woningcorporaties een principetoezegging gedaan om Vestia financieel te steunen. Hierdoor kan Vestia weer een beroep doen op steun van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant