Afbeelding

Zorgen om situatie Vestia

Actueel 41 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Woningcorporatie Vestia stevent af op een miljardentekort door ongelukkig uitgevallen speculaties op rentestanden. Dat meldt Het Financiële Dagblad vanavond, zich baserend op bronnen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en de corporatiebranche.

Banken die aan de corporatie hebben geleend, eisen echter extra zekerheden, waarvoor Vestia geen directe middelen beschikbaar heeft.

Frank van Kuppeveld van CDA Pijnacker-Nootdorp heeft vanavond via Twitter direct aan wethouder Peter van Haagen gevraagd welke gevolgen de situatie kan hebben voor onze gemeente.

Vestia staat in Pijnacker immers garant voor de afname van 82 van de 108 woningen inclusief de parkeerplekken in de garage van het nieuwe woon- en winkelcentrum Ackershof II. Daarnaast draagt de Woningcorporatie zorg voor vele woningen in Nootdorp.

Vestia zegt in een reactie tegenover Radio Rijnmond vandaag dat de problemen 'hebben gespeeld' en er geen liquiditeitsproblemen zijn. ''Ook voor onze huurders heeft het geen gevolgen", aldus een woordvoerder.

Reactie wethouder van Haagen
Wethouder Peter van Haagen meldt: "Ik heb voor morgen afspraak gemaakt en wil uit de eerste hand de stand van zaken te horen. Kan nu niet inschatten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant