Dames 1 thuis tegen Hermes. Foto: Vincent Lorist

Handbaldames winnen moeizaam van Hermes

Sport 81 keer gelezen

Den Haag - Bij aanvang van de wedstrijd zondagochtend 29 januari van Dames 1 van Oliveo Handbal tegen Hermes uit Den Haag leek het een gelopen zaak. De thuiswedstrijd was met 36-22 gewonnen, de grootste uitslag van dit seizoen. Maar zoals bij elke wedstrijd telt: ‘Onderschat je tegenstander niet!’ Voor de gelegenheid had Dames 1 de nieuwe groene reserveshirts aangetrokken.

Met een totaal andere opstelling dan gebruikelijk begon Oliveo echter moeizaam. Al snel kwam het team uit Pijnacker op achterstand. Binnen drie minuten stond het 3-0 voor Hermes. Hierna scoorde Ingrid Bruinen onderhands, gevolgd door een score van Rianne van der Helm. Hierna ging het even gelijk op, totdat Oliveo weer een slecht middenstuk kende. Shanna Némethy maakte nog wel de gelijkmaker (4-4), maar daarna wist Hermes vier keer op rij te scoren. Hoewel Oliveo sterker was bij de een-tegen-een-duels, miste het toch de scherpte en overtuiging om de wedstrijd naar de eigen hand te zetten. Sophie de Jong was trefzeker in haar strafworpen, maar Hermes had op hun beurt een trefzekere nummer 5 qua strafworpen. Na de score van Ester Reeuwijk kwam het begin van een kleine inhaalslag met nog drie scores van Sophie. Hiermee kwam de ruststand op 11-9.

Hier kon trainer/coach Henny van Bemmelen niet tevreden mee zijn. Het team was nog niet klaar voor de verandering in de beginopstelling en het moest meer felheid laten zien. Ondanks een beter begin de tweede helft met de vertrouwde opstelling, kreeg Oliveo meteen een tegendoelpunt te incasseren. Shanna kreeg al snel een twee minuten tijdstraf. Ingrid en Sophie wisten in deze fase wel twee keer te scoren en Oliveo kroop dichterbij, 12-11. Hermes had nog wat vechtlust over en liep uit naar 14-11. Nu kende Oliveo wel een goed middenstuk wat begon met een doelpunt van Monique van Winden. Die tien minuten kwam Hermes niet aan score toe en de wedstrijd kantelde; het werd 15-17 voor Oliveo.

De bezoekers zouden de voorsprong niet meer uit handen geven. Keepster Lisa Loomans kreeg anderhalve minuut voor tijd nog twee minuten voor spelbederf; ze gooide de bal over de spelers heen. Keepster Danique van Lokven wist in de laatste minuut de strafworpzekere nummer 5 toch nog te stoppen. Met een eindstand van 17-20 ging Oliveo met de punten naar huis. Zaterdag 4 februari staat om 19.00 uur de thuiswedstrijd tegen Hercules op het programma. Lisa van Leeuwen is dan Welp van de Week. Scorers: Sophie de Jong 7, Shanna Némethy 3, Ingrid Bruinen 3, Aniek Markus 3, Rianne van der Helm 2, Monique van Winden 1 en Ester Reeuwijk 1.