Afbeelding

Politie: geef inbrekers geen kans

Actueel 64 keer gelezen

Pijnacker - Afgelopen nacht is op zeker op zeven plaatsen ingebroken in Koningshof/West, omgeving Rivierenlaan. In alle gevallen werd de methode ‘gaatjesboren’ toegepast. Eerder deze week was Tolhek het ‘werkterrein’. De teller van het aantal woninginbraken staat daarmee in de maand januari al op 37. Hiervan zijn 24 pogingen en vier inbraken vorig jaar al gepleegd, maar daarvan is pas in januari aangifte gedaan. Dat meldt de recherche.

De recherche Pijnacker-Nootdorp zegt dat het waarschijnlijk om een groep uit Oost-Europa gaat. Mogelijk dezelfde mensen die ook met babbeltrucs geld en goederen proberen te stelen bij oudere mensen. Vorige week was een 88-jarige vrouw aan het Park Berkenoord in Noord het slachtoffer.

De recherche zegt dat de gaatjesboorders niet alleen in de sloten boren maar ook in het hout van een deur of raam boren, om door dat gaatje heen met een of ander werktuigje een deurklink omhoog of omlaag te kunnen doen.
De politie adviseert de mensen zo veel mogelijk voorzorgsmaatregelen te nemen: deuren en klinken zo veel mogelijk op slot draaien, een lichtsensor laten aanbrengen in de achtertuin, poortdeuren sluiten, geen containers laten staan die als klimobject kunnen dienen, bij afwezigheid licht laten branden, enzovoort. Neem ook je spullen mee naar boven: de meeste inbrekers blijven op de benedenverdieping. De inbraken van deze week vonden vooral plaats tussen half een en vijf uur in de ochtend.

Woninginbraken is één van de prioriteiten van het Korps Haaglanden. Naar aanleiding van deze inbraken zet bureau Pijnacker-Nootdorp de komende periode extra mensen in zodat zeker in de avond en nachtelijke uren meer politie zichtbaar in de wijken aanwezig is. Maar zij kunnen het niet alleen. “De hulp van burgers, is erg belangrijk”, geeft Ronald den Hertog, chef Politiebureau Pijnacker-Nootdorp aan. “Mensen die met name in de avond en nacht onraad zien of horen, bel direct 1-1-2. Ook als dat gebeurt bij buren of in de straat; bellen! Neem contact met ons op. We doen ook ons best om uw melding weer aan u terug te koppelen zodat u weet wat er aan gedaan is. Samen kunnen we een vuist maken tegen woninginbrekers”, aldus de bureauchef.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant