Afbeelding

Gaatjesboorder actief in Koningshof

Actueel 51 keer gelezen

BREKEND Bij de politie van Pijnacker-Nootdorp werden vrijdagochtend vier meldingen gedaan van inbraken in woning waarbij de dader(s) zich de toegang tot de woning verkregen door het boren van een gaatje in de raam- of deursponning.

Uit onderzoek bleek dat er in de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 januari in de Regge één keer en drie keer in de Rivierenlaan is ingebroken.

Gaatjes boren
De inbreker(s) heb(ben) in alle gevallen gebruikt gemaakt van de zogenaamde 'gaatjesboren methode' waarbij men ter hoogte van het slot een gaatje boort en via dit gaatje een pen of draadijzer door het gaatje steek om zo een deuk of raamhendel op te duwen. Met een handboortje wordt een gat geboord in raamstijl of deur ter hoogte van de raam- of deurboompjes.

Als de ramen en deuren niet met een slot afgesloten zijn, kunnen ze op eenvoudige wijze via het geboorde gat uit hun sluiting worden gelicht waarna raam of deur geopend kan worden. De beste remedie tegen deze methode is het bevestigen van afsluitbare sluitingen die voldoen aan het Keurmerk Veilig Wonen.

Preventietips
Monteer goed hang- en sluitwerk. Vraag advies aan een erkend Keurmerk Veilig Wonen bedrijf, zie hiervoor: politiekeurmerk.nl. Sluit ramen en deuren altijd af. (Vergeet het nachtslot van de voordeur niet.) Zorg voor voldoende buitenverlichting. Er wordt vaak aan de achterzijde van woningen ingebroken. Een schuifpui is inbraakgevoelig. Breng een speciaal hiervoor geschikt slot aan.

Haal de deursleutel uit het slot. Dit voorkomt het openen met hulpmiddelen. Als je langere tijd afwezig bent, zorg dat jouw woning een bewoonde indruk maakt en vraag de buren een oogje in het zeil te houden. Plak geen afwezigheidbriefje op de deur. Ook niet voor even. Een gemiddelde inbraak duurt maar drie minuten.

Tips? Bel de politie!
Heb je informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Pijnacker-Nootdorp via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant