Afbeelding

Risico branddoorslag Noord aangepakt

Actueel 54 keer gelezen

Pijnacker - Rondom Wonen heeft steekproefsgewijs haar woningen met platte daken onderzocht op het risico op branddoorslag. Bij 64 woningen van Rondom Wonen aan de Bremlaan, Magnolialaan, Ribeslaan en Weigelialaan is dit reden voor voorzorgsmaatregelen. Zo meldt de woningcorporatie in een persbericht.

Aanleiding voor het onderzoek was het advies van het voormalig ministerie van VROM om woningen van voor 1980 te inspecteren op de brandwerendheid van een woningscheidende constructie bij het dak. Dit inspectiesignaal kwam na twee grote woningbranden in 2008 in Hoofddorp en Zaandam. Het verhoogde risico betreft niet de kans op brand, maar wel op snellere verspreiding omdat brand via de open dakconstructie makkelijk kan overslaan.

Voorzorgsmaatregelen
Rondom Wonen heeft de brandweer op de hoogte gesteld van het verhoogde risico op branddoorslag. "In samenspraak met de brandweer en Van der Spek Brandbeheersing is inmiddels gekeken welke bouwkundige aanpassingen nodig zijn om te voldoen aan de huidige normen. Gelukkig kunnen de maatregelen op het dak worden gerealiseerd en hoeft men niet in de woningen te zijn, zodat er minimale overlast voor de bewoners is. Inmiddels is Van der Spek Brandbeheersing gestart met het aanpassen van de daken. Uiteraard zijn de bewoners die het betreft daarover geïnformeerd", aldus woordvoerster Angelique van der Marel van Rondom Wonen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant