Dennis op zoek naar een gaatje. Foto: Mieke van Veen

Handbalheren ontglipt de bekerwinst

Sport 43 keer gelezen

Pijnacker - De herenselectie van Oliveo Handbal heeft met opgeheven hoofd afscheid genomen van de strijd om de NHV-beker. Dinsdagavond 17 januari verloor Oliveo in een zinderende Regiofinale ongelukkig met 27-28 van Hellas 2 uit Den Haag.

De bezoekende hoofdklasser mocht hiermee zijn handen dichtknijpen, want Oliveo stond tot in de laatste minuut op voorsprong. De thuisploeg kende een sterke eerste helft die uiteindelijk leidde tot een voorsprong van 14-10 bij rust.

In de tweede helft kon het team van trainer/coach André de Waal de voorsprong uitbreiden tot vijf treffers, maar hierna kwam het steeds verder onder druk te staan. Met twee man minder moest het team uit Pijnacker teveel treffers incasseren; Hellas kon terugkomen tot 18-17.
In een spannend laatste kwartier bleef Oliveo overeind, maar het kon niet meer terugvallen op het sterke spel van de eerste helft. Ook toen Hellas op gelijke hoogte kwam met 22-22 bleef de ploeg strijden en zorgden treffers van Christian Haket en Wouter van de Coevering voor wat rust (22-20). Ook nu kwamen de bezoekers weer langszij, maar was het topschutter Dennis van Bemmelen die Oliveo aan de goede kant van de score hield. Nadat Hellas weer langszij kwam (26-26), zorgde Steven van der Werff opnieuw voor een minimale voorsprong (27-26) en hing er een verrassing in de lucht. Toch moest Oliveo capituleren. Het overleefde twee strafworpen van Hellas, maar uiteindelijk scoorde die ploeg nog twee keer. In de slotseconde kreeg Johan Streng nog een kans op de gelijkmaker, maar hij zag zijn poging gekeerd worden door de keeper.

Oliveo kan echter terugzien op een uitstekend bekertoernooi. Nog niet eerder kwamen de Pijnackerse handballers in de Regiofinale en versloegen ze toppers als DWS en White Demons.
Onder luid applaus van het in groten getale opgekomen publiek konden de spelers het veld verlaten.
Het verlies - hoe zuur ook - werd sportief genomen en in de volle kantine vierde Oliveo met fans, sponsoren, Vrienden, Ereleden en Leden van Verdienste toch een klein feestje vanwege de uitstekende prestaties dit seizoen. Pupil van de Week, Gijs Scholtes, beleefde een bijzondere avond.
Ook de heren van Hellas bleven voor een hapje en een drankje. Beide teams hadden alles gegeven in een snelle, sportieve wedstrijd waar het publiek met plezier naar gekeken heeft. Dankzij de PZPC konden voor het eerst in de ballonhal tijd en stand bijgehouden worden met een electronisch scorebord, een lang gekoesterde wens van de handbalclub die eind 2013 in de nieuwe accommodatie in Keijzershof ook over de nodige middelen hoopt te beschikken.