Afbeelding

Detailhandel dorp boert goed door

Actueel 51 keer gelezen

Pijnacker - Een kwart van de inwoners van Pijnacker koopt de dagelijkse artikelen in het centrum van Pijnacker. Een kwart van de Nootdorpers doet dit in winkelcentrum de Parade in Nootdorp. Dat blijkt uit onderzoek van I&O Research uitgevoerd via een telefonische en online enquête onder consumenten.

Voor de niet-dagelijkse sector ligt dit aandeel in Pijnacker op 14 procent. De bestedingen in het winkelgebied Pijnacker zijn vooral afkomstig van inwoners van de gemeente zelf. Van de totale bestedingen van 54 miljoen euro is 49 miljoen euro afkomstig uit Pijnacker-Nootdorp. De bestedingen in dit winkelgebied zijn sinds 2004 toegenomen met 7 miljoen euro.

Het aantal winkels daalde licht, maar het aantal vierkante meters winkelvloeroppervlak nam met bijna 1.000 m2 toe. Ook de vloerproductiviteit nam toe, van ruim 3.800 euro in 2004 tot bijna 4.300 euro in 2011. De verschillende aspecten van het winkelgebied worden relatief laag gewaardeerd, afgezien van de parkeermogelijkheden. Hier is het hele onderzoek te vinden.

Nootdorp
Een kwart van de inwoners van Nootdorp doet de dagelijkse boodschappen in winkelcentrum Parade in Nootdorp, zo blijkt uit het onderzoek. Voor niet-dagelijkse artikelen ligt dit aandeel lager, namelijk op 8 procent. Naast klanten uit de gemeente zelf trekt Parade relatief veel klanten uit Den Haag.

De totale bestedingen in het winkelcentrum bedragen 73 miljoen euro, waarvan 29 miljoen euro afkomstig is van consumenten van buiten de gemeente. De bestedingen aan dagelijkse artikelen 57 miljoen euro maken driekwart uit van de totale bestedingen 73 miljoen euro. In 2011 zijn er in totaal 51 winkels in winkelcentrum Parade met een totale oppervlakte van 10.500m2. Bezoekers waarderen met name de parkeermogelijkheden en de bereikbaarheid met de auto en het OV. Meer hier.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant